HomeHL-TOPΣειρά επαφών για Χρυσοχοϊδη και Καραμαλάκη στο Ηράκλειο

Σειρά επαφών για Χρυσοχοϊδη και Καραμαλάκη στο Ηράκλειο

Στη σκιά των πρόσφατων περαστιτατικών στον Μυλοπόταμο- Τα θέματα που θα βρεθούν επί τάπητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά επαφών και συναντήσεων θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, συνοδευόμενος από τον Ηρακλειώτη Αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, που βρίσκονται από χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν σειρά συναντήσεων από το πρωί ως και αργά το μεσημέρι. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα «καυτά» προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, αλλά και η τοπική κοινωνία, όπως η οπλοχρησία, οι ζωοκλοπές και η μικροπαραβατικότητα.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν το πρωί, με ευρεία σύσκεψη με τους Διοικητές υπηρεσιών και τμημάτων της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, τους Αστυνομικούς Διευθυντές και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης.

Ακολούθησε συνάντηση με συνδικαλιστικούς φορείς της Αστυνομίας, οι οποίοι ζήτησαν ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί, σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο κ. Χρυσοχοίδης έχει συνάντηση και με τους Βουλευτές της Κρήτης, την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι δημοσιογράφοι ενώ δεν αποκλείονται και συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τον Υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν αμέσως μετά από την τελευταία συνάντηση, αργά το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, καθώς μέχρι τότε οι συσκέψεις και οι επαφές θα είναι κλειστές για τον Τύπο.το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοίδη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

kourakis-chrysochidis-2

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τον Υπουργό για τη γενικότερη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ έθεσε και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Κρήτης την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα και υποβλήθηκαν προτάσεις από πλευράς κ. Κουράκη, που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα αστυνόμευσης στην Κρήτη, θέματα πολιτικής προστασίας, στελέχωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Κρήτη καθώς επίσης και επιμέρους ζητήματα που αφορούν κάθε Δήμο της Κρήτης ξεχωριστά και έχουν να κάνουν με τη στέγαση υπηρεσιών, ίδρυση τοπικών κλιμακίων (αστυνομίας , πυροσβεστικής κ.α ).

kourakis-chrysochidis-1

Ο κ. Χρυσοχοίδης άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΕΔ Κρήτης που παρουσίασε ο κ. Κουράκης ενώ κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση