HomeHL-9Νέα υπόθεση απάτης: Το έπαιζαν πωλητές μηχανημάτων κι εξαπατούσαν πολίτες

Νέα υπόθεση απάτης: Το έπαιζαν πωλητές μηχανημάτων κι εξαπατούσαν πολίτες

Βρέθηκαν οι απατεώνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκμεταλλευόμενοι το «θολό» τοπίο των social media τρία άτομα κατάφεραν κι εξαπάτησαν έντεκα συνολικά πολίτες με το πρόσχημα ότι θα τους πωλούσαν κάποια μηχανήματα.

Πρόκειται για δύο άνδρες (60 και 44 χρονών) και μία 54χρονη γυναίκα που εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Πώς είχαν στήσει την… απάτη

Τα τρία άτομα έβαζαν συχνά αγγελίες στα social media λέγοντας πως πωλούσαν χωματουργικά μηχανήματα.

Όσοι ενδιαφερόντουσαν να αποκτήσουν αυτά τα μηχανήματα έρχονταν σε επαφή με τους τρεις που τους έλεγαν ότι πρέπει να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ένα ποσό ως προκαταβολή και θα τους στείλουν στον χώρο τους το μηχάνημα.

11 τα θύματά τους

Η δράση των τριών ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019 και είχε διάρκεια έως τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτό το διάστημα έπεσαν στην… παγίδα 11 πολίτες με τους δράστες να συγκεντρώνουν συνολικά 10.000 ευρώ.

Όλα τα θύματα είχαν στείλει προκαταβολές στους απατεώνες και περίμεναν να φτάσουν στην πόρτα τους τα προϊόντα που νόμιζαν ότι είχαν αγοράσει.

Όσο περνούσε ο καιρός και έβλεπαν ότι δεν έφταναν τα προϊόντα ενώ παράλληλα οι δήθεν πωλητές ήταν… άφαντοι θορυβήθηκαν και απευθύνθηκαν στις αρχές.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι αρχές κατάφεραν κι έφτασαν στα ίχνη των δραστών και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση