HomeHL-9Απολογείται ο 57χρονος που έδινε φθηνή πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια

Απολογείται ο 57χρονος που έδινε φθηνή πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια

Θησαύριζε πουλώντας πειρατικές συνδρομές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε περισσότερα από 220 άτομα είχε δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνδρομητικά κανάλια, εισπράττοντας ο ίδιος τη «συνδρομή», ο 57χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη προχθές μετά από καταγγελίες στη Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κάθοδο κλιμακίου της υπηρεσίας στο Ηράκλειο, και σήμερα αναμένεται για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης και την αυτοψία που έγινε από εξειδικευμένους αστυνομικούς.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες, κατέβαλλαν χρηματικά ποσά για συνδρομές 1, 3, 6 ή 12 μηνών, έναντι των 15, 40, 75 και 130 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία καταβάλλονταν μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών σε λογαριασμούς που διατηρούσαν για το σκοπό αυτό.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό πρόεκυψε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην υπόθεση και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Κρήτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • διαδικτυακός δέκτης αναπαραγωγής πολυμέσων, τροποποιημένος και προγραμματισμένος με σκοπό να επιτυγχάνει τη θέαση συνδρομητικών καναλιών χωρίς την καταβολή συνδρομής,
  • κεντρική μονάδα Η/Υ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Η συνολική ζημία για τις εταιρείες παροχής συνδρομητικών καναλιών το τελευταίο 6μηνο ανέρχεται στο ποσό των 175.500 ευρώ, ενώ η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη καταβολή φόρων υπολογίζεται σε 59.670 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση