HomeHL-SportsΗλίας Πουρσανίδης: «Να είμαστε η πρώτη χώρα που θα φέρει ξανά τον κόσμο στις εξέδρες»

Ηλίας Πουρσανίδης: «Να είμαστε η πρώτη χώρα που θα φέρει ξανά τον κόσμο στις εξέδρες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη προσπάθεια για την επιστροφή των θεατών στα γήπεδα έγινε την Τετάρτη, ο Ηλίας Πουρσανίδης ήταν παρών στη συνάντηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας  Μηνά Λυσάνδρου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε ότι είναι έξτρα κίνητρο να γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα φέρει πίσω τον κόσμο στις κερκίδες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των Ηρακλειωτών, ο Η. Πουρσανίδης δήλωσε: «Μετά τη δοκιμασία που περάσαμε όλοι μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φτάσαμε στο σημείο μαζί με τη βοήθεια της κυβέρνησης και της υγειονομικής επιτροπής, να κάνουμε λόγο για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό αναμφισβήτητα αποτελεί επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε τον στόχο μας και τώρα γίνεται μια κοινή προσπάθεια από τις τρεις πλευρές προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του αθλήματος, γιατί δε νοείται ποδόσφαιρο χωρίς την παρουσία των φιλάθλων. Αυτός είναι άλλωστε και ο επόμενος στόχος.

Αποτελεί έξτρα κίνητρο τόσο για τις ομάδες, όσο για την κυβέρνηση να δούμε ξανά τον κόσμο στις εξέδρες και να είμαστε η πρώτη χώρα που θα τα καταφέρει. Για κάθε ομάδα τίθεται ένα έξτρα κίνητρο.

Να υπάρξει αγαστή συνεργασία με τους φιλάθλους της, έτσι ώστε όσα συμφωνηθούν να τηρηθούν στο ακέραιο.

Για να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες χώρες».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η προετοιμασία για το σαββατιάτικο  εκτός έδρας ματς με τον Άρη, με τον Γιώργο Σίμο να μην αντιμετωπίζει νέα προβλήματα.

Απόντες ήταν οι τραυματίες Τσιλιανίδης και Δερμιτζάκης, ο Φερέιρα συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και οι «ασπρόμαυροι» δούλεψαν σε ασκήσεις κινητικότητας, ενδυνάμωση, άσκηση μεταβιβάσεων, ασκήσεις ένας εναντίον ενός και αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.

Την Πέμπτη  θα προπονηθούν στις 11.00, για να ανακοινωθεί εν συνεχεία η αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής  για τη Θεσσαλονίκη εν όψει της πρεμιέρας των πλέι οφ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση