HomeHL-9Ανοίγει η… αυλαία για τον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ανοίγει η… αυλαία για τον θερινό κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ ανοίγει η… αυλαία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΒΗΘΛΕΕΜ».                                                                                              Για 14η χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Η. διοργανώνει τις  προβολές του Θερινού Σινεμά που πραγματικά έχουν αγκαλιάσει οι Σινεφίλ του Ηρακλείου.

Ξεκινάμε με την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου | Hard Goodbyes: My Father», σε Παγκόσμια Πρώτη Προβολή της ψηφιακής αποκατάστασης σε DCP.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 29 ταινίες μεγάλου μήκους από 16 χώρες και ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα: Διεθνώς αναγνωρισμένους δημιουργούς, όπως τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιαν Κομασά με το  «Corpus Christi», αλλά και κλασικούς,                  Ζαν-Λικ Γκοντάρ και Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Δυνατές γυναικείες φωνές, την Σελίν Σιαμά με το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται | Portrait de la jeune fille en feu» και την Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ με το «Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι | Too Late to Die Young».

Κλασσικές δημιουργίες το αριστουργηματικό «Η Δίκη | The Trial» του Όρσον Γουέλς και το μεγαλόπνοο, «Οι Εραστές της Γέφυρας | Les amants du Pont-Neuf» του Λεός Καράξ.

Σύγχρονο Ελληνικό σινεμά με τρεις νέους σκηνοθέτες: Μίνως Νικολακάκης, Αλέξανδρος Βούλγαρης και Ζαχαρίας Μαυροειδής.

Σημαντικές αποκαταστάσεις, όπως η αυθεντική εκδοχή του «Απέραντο Γαλάζιο | Le grand bleu» σε ψηφιακά αποκαταστημένη μορφή.

Τέλος, έναν φόρο τιμής στα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού Ιταλού δημιουργού, Φεντερίκο Φελίνι,  με δύο από τις σημαντικότερες δουλειές του, το                       «La Dolce Vita»  και το «8 ½».

Οι προβολές τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ξεκινούν στις 21:30 ενώ τον Σεπτέμβριο στις 21:00.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι προβολές θα είναι διπλές (21:30 και 23:30) ενώ κάθε Κυριακή, θα είναι κλειστά.

Το εισιτήριο διατηρείται στα 3 ευρώ ενώ με τους καινούργιους κανονισμούς δεν θα υπάρχει διάλειμμα και το κυλικείο θα είναι ανοικτό καθ΄ όλη την διάρκεια της προβολής.

Θα υπάρχουν διαστήματα ανάμεσα σε 2 καθίσματα στα οποία φέτος θα τοποθετηθούν τραπεζάκια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση