HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα με Υπουργό ΥπΑΑΤ και Γενικούς Γραμματείς

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα με Υπουργό ΥπΑΑΤ και Γενικούς Γραμματείς

Για τα επείγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, και τους Γενικούς Γραμματείς Γιώργο Στρατάκο και Κώστα Μπαγινέτα, με αντικείμενο τα επείγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης.

Ειδικότερα οι συζητήσεις αφορούσαν τα θέματα της ελαιοκαλλιέργειας και την καταβολή ενίσχυσης ανεξάρτητα από την πορεία του φακέλου προς την ΕΕ, τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών, οι κτηνοτρόφοι, οι αμπελουργοί – οινοποιοί. Τα παραπάνω αποτελούν θέματα αιχμής για τους παραγωγούς μας και ευρύτερα την οικονομία της Κρήτης λόγω και των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιπλέον δόθηκε έμφαση στην αναζήτηση πόρων για την αύξηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες παραγωγοί που κατέθεσαν σχέδιο βελτίωσης, αλλά παραμένουν εκτός λόγω έλλειψης πόρων.

Επιπλέον συζητήθηκε το πρόγραμμα LEADER και η αύξηση της υπερδέσμευσης πέραν αυτής που ανακοινώθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κώστα Μπαγινέτα με τους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε να ενταχθούν επιπλέον επενδύσεις, καθώς επίσης να διατηρηθούν συγκεκριμένα προγράμματα που ευνοούν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση τους παραγωγούς του νησιού μας.

Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης του Πρωτογενή τομέα του νησιού και το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση