HomeHL-9Αγία Γαλήνη: Ρυμουλκήθηκαν τα παροπλισμένα πλοία «Andrea» και «Zahra»

Αγία Γαλήνη: Ρυμουλκήθηκαν τα παροπλισμένα πλοία «Andrea» και «Zahra»

Τι "έκρυβαν" στα αμπάρια τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και δαιδαλώδεις διαδικασίες αναχώρησαν επιτέλους χθες από την Αγία Γαλήνη με προορισμό τα διαλυτήρια του Αλί Αγά, στα παράλια της Σμύρνης, τα παροπλισμένα πλοία «Andrea» και «Zahra».

Μία εξέλιξη που σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ανακουφίζει τους κατοίκους της Αγίας Γαλήνης αλλά και τον δικηγόρο κ. Βαγγέλη Στρατουδάκη, ο οποίος είχε αναλάβει το όλο εγχείρημα από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο κ. Στρατουδάκης εκπροσωπεί την εταιρεία στην οποία ανήκει το «Andrea».

Εκείνος ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία και με την ιδιοκτησία του «Zahra» ώστε να υπάρξει συμφωνία για μία κοινή επιχείρηση ρυμούλκησής τους στα παράλια της Τουρκίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το “Zahra” είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2015 στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης στη στεριά περίπου 3.500 χαρτοκιβωτίων λαθραίων τσιγάρων. Η υπόθεση του ρυμουλκού «Andrea» είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε ποινικό επίπεδο.

Στην «κοιλιά» του εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές φάσεις σχεδόν 13 τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια χάπια captagon.

Διαφήμιση
Διαφήμιση