HomeHL-TOPΣειραγάκης: «Κάθε μέρα μετανιώνω, θα το πληρώνω σε όλη μου τη ζωή»

Σειραγάκης: «Κάθε μέρα μετανιώνω, θα το πληρώνω σε όλη μου τη ζωή»

Καταγγέλλει… μιντιακό βανδαλισμό μετά την αποφυλάκιση του - VIDEO -

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάθε μέρα μετανιώνω, θα το πληρώνω σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο 57χρονος προπονητής, Νίκος Σειραγάκης που χαρακτηρίστηκε ως «παιδεραστής του Ρεθύμνου» μετά την καταδίκη του σε 401 χρόνια κάθειρξης για 36 περιπτώσεις ασέλγειας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε αφότου εξέτισε 8 χρόνια στη φυλακή, ενώ αφέθηκε ελεύθερος ξανά όταν κρίθηκε ότι δεν είχε παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο μετά την αποφυλάκισή του.

Η υπόθεση και η αποφυλάκισή του προκάλεσε τις αντιδράσεις των οικογενειών που μέλη της έπεσαν θύματά του στην Κρήτη.

«Κάθε προσπάθεια επανένταξής μου στην κοινωνία είναι δύσκολη και αυτό το μιντιακό μου λιντσάρισμα, την καθιστά ακόμα πιο δύσκολη. Είκοσι μία μέρες που έμεινα στην απομόνωση είναι λίγο, χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα; Προσπαθώ από ένα τοπίο έρημο να βρω τα πατήματά μου. Αυτό που νομίζω δε θα άντεχε κανένας άνθρωπος είναι το να δικάζεται εις το διηνεκές» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και πρόσθεσε: «Έχω δικαστεί πολλές φορές στο δικαστήριο. Δήλωσα τον σεβασμό μου στην απόφαση της Δικαιοσύνης. Δήλωσα ο ίδιος στους δικαστές να τιμωρηθώ με αυστηρότητα». Ο ίδιος σχολίασε ότι αυτοί που ασπάζονταν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αυτοί που πρώτοι τώρα δημοσιοποιούν τα στοιχεία του, ακόμα και τον χώρο που μένει, εννοώντας ότι πλέον δεν ασπάζονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Καταπατάται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ουσιαστικά λιντσάροντας με», είπε. «Είμαι συντετριμμένος κάθε μέρα, είμαι μετανιωμένος κάθε μέρα, θα το πληρώνω όλη μου τη ζωή. Αλλά ένας άνθρωπος να γίνεται σάκος του μποξ και στόχος όλων; Είμαι τόσο πολύ εγώ το πρόβλημα δηλαδή;» διερωτήθηκε.

Ο ίδιος επεσήμανε, σύμφωνα με το newspost.gr,  ότι έχει το στίγμα του φυλακισμένου, έχει καταστραφεί οικονομικά, είναι ανεπάγγελτος, έχει ζήσει 8 βασανιστικά χρόνια στη φυλακή και παράλληλα δέχεται και μιντιακό βανδαλισμό.

Aπογοήτευση στο Ρέθυμνο

«Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών κι συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί.

Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα.

Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

«Η θέση του είναι στη φυλακή»

Ήδη έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στον Νίκο Σειραγάκη να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο ωστόσο είναι κάτι που δεν καλύπτει την τοπική κοινωνία.

«Αυτός ο περιοριστικός όρος να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο υπάρχει αλλά δεν μας καλύπτει. Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό.

Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου», ανέφερε σχετικά ο κ. Μουνδριανάκης.

Παράλληλα, εξήγησε και πώς πάρθηκε η απόφαση της αποφυλάκισής τους και ανέφερε ότι θα ασκήσουν έφεση.

Η σύλληψη και η… αποφυλάκιση

Ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011 για ασέλγεια σε βάρος τριών αγοριών. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε από το δικαστήριο για πράξεις ασέλγειας σε βάρος 36 παιδιών σε ποινή κάθειρξης 401 χρόνια, ποινή πρωτοφανής για τα ελληνικά δικαστήρια.

Το 2016 η πολύκροτη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε και στο Εφετείο με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει την ίδια ακριβώς ποινή.

Ωστόσο, έπειτα από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες που πέρασε στην φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο ίδιος είχε παραμείνει έγκλειστος συμπληρώνοντας τα – προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης – και σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του διευθυντή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση