HomeHL-SportsΜια φάση, μια ιστορία: Η «οβίδα» του Ρόναλντ Γκόμες που… έριξε το «Γεντί Κουλέ»!

Μια φάση, μια ιστορία: Η «οβίδα» του Ρόναλντ Γκόμες που… έριξε το «Γεντί Κουλέ»!

Στο 5ο αφιέρωμα της στήλης, διαβάστε για το πιο θεαματικό «golazo» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον «κεραυνό» από δύσκολη θέση του Κοσταρικανού Ρόναλντ Γκόμες πριν από 21 χρόνια που «κατεδάφισε» το Γεντί Κουλέ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργόπουλος

Ο Ρόναλντ Γκόμες μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ για μια τριετία (1999/02) αναγκάζοντας το «Γεντί Κουλέ» να δονείται στους ρυθμούς του.

Ο Μουντιαλικός φορ (2002, 2006) σε 87 ματς με τους «Ομιλίτες» σημείωσε 40 γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ένας στράικερ πραγματικό διαμάντι που διέπρεψε στα ελληνικά γήπεδα, χάρη στους κεραυνούς που εξαπέλυε, αλλά και την ικανότητα του στις ντρίμπλες.

Ο παλαίμαχος άσος έμελλε στις 17 Οκτωβρίου 1999, λίγους μήνες δηλαδή μετά τον ερχομό του στον ΟΦΗ, να πετύχει κόντρα στην Προοδευτική (4-3) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ένα από τα πιο θεαματικά γκολ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που το κατατάσσουν στην κορυφή της σχετικής λίστας, ως το πιο εντυπωσιακό γκολ που είδαμε ποτέ στην A΄ Εθνική και την Super League!

Τι έκανε ο Γκόμες; Αφού «ζάλισε» τρεις αμυντικούς της Προοδευτικής βρέθηκε στα αριστερά σε σημείο όπου θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει μόνο σέντρα. Ο Κοσταρικανός χωρίς να το πολυσκεφτεί εκτόξευσε με το αριστερό μια «φωτοβολίδα» που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Χιώτη στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στο αριστερό παραθυράκι.

Ένα γκολ-ποίημα, το οποίο όσες φορές και αν το παρακολουθήσεις στο replay δεν το χορταίνεις! Ένας σπάνιας ομορφιάς golazo, από αυτά που σου πέφτει το σαγόνι!

Θυμηθείτε το απίστευτο γκολ που είχε πετύχει ο Κοσταρικανός πριν από 21 χρόνια…

Διαφήμιση
Διαφήμιση