HomeHL-EconomyΣταϊκούρας για πρόταση Κομισιόν: Απαιτείται σχέδιο και υπευθυνότητα

Σταϊκούρας για πρόταση Κομισιόν: Απαιτείται σχέδιο και υπευθυνότητα

Η πρόταση της Κομισιόν είναι ευέλικτη και αναπτυξιακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικά σχόλια για την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

«Το σύνολο των κυβερνητικών παρεμβάσεων που ξεδιπλώθηκε σε τέσσερις φάσεις εκτιμάται σήμερα σε 24 δισ. ευρώ. Είναι παρεμβάσεις δημοσιονομικές αλλά και ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων για να τις υλοποιήσουμε έχουμε διασφαλίσει τα αναγκαία καύσιμα διαχειριζόμαστε με προνοητικότητα και σύνεση τους εγχώριους πόρους, αξιοποιούμε πλήρως τα περιθώρια δημοσιονομικής ευελιξίας. Δανειζόμαστε επιτυχώς από τις αγορές παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον και διεκδικούμε περαιτέρω δραστικές χρηματοδοτικές λύσεις όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας: Η πρόταση της Κομισιόν είναι ευέλικτη και αναπτυξιακή

Παράλληλα, εκφράστηκε με πολύ θετικά σχόλια για την πρόταση της Κομισιόν για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών. «Είναι πρόταση αναπτυξιακή, ευέλικτη γιατί δίνει τη δυνατότητα της ιδιοκτησίας των πολιτικών σε κάθε χώρα. Από τη δική μας πλευρά απαιτείται σχέδιο, σύνεση και υπευθυνότητα στην διαχείριση αυτών των κονδυλίων ώστε αυτά να αξιοποιηθούν κατά τον βέλτιστο τρόπο προκειμένου να διαχειριστούμε την υγειονομική κρίση, να εμπλουτίσουμε την στρατηγική ανασυγκρότησης της οικονομίας και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς στη Βόρεια Ελλάδα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. «Η εξέλιξη αυτή θα έχει απτά οφέλη για την ελληνική οικονομία καθώς θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή της Βορείου Ελλάδος και θα προσελκύσει εγχώριες και ξένες επενδύσεις».

Σταϊκούρας: Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά που έχουμε ήδη υλοποιήσει

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως υπάρχουν πολιτικές στο σχέδιο αυτό τις οποίες ήδη η κυβέρνηση υλοποιεί. «Υπάρχουν πολιτικές το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες συμφωνούμε αφού είδη τις υλοποιούμε. Ενθαρρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική της κυβέρνησης να βγαίνει στις αγορές σωστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την αύξηση της έκδοσης εντόκων γραμματίων όπως με επιτυχία κάνει η σημερινή κυβέρνηση με κόστος δανεισμού χαμηλότερο αυτού τις προηγούμενες διακυβέρνησης συμφωνούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης να αναστείλει φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων περιορίζοντας την αρχική μαξιμαλιστική του θέση. Σωστά. Υποστηρίζει την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει την προκαταβολή φόρου άσχετα αν την είχε ξεχάσει στο πρώτο κείμενο στο πρώτο πρόγραμμα. Υποστηρίζει την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει τον Φ.Π.Α. στην εστίαση αν και το είχε ξεχάσει στο πρώτο πρόγραμμα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός οικονομικών στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. «Η κυβέρνηση τόλμησε να ρυθμίσει ένα θέμα που αποτελούσε διαχρονικό αγκάθι. Πρόκειται για την νομοθετική κατοχύρωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Η σημερινή κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στα προβλήματα ούτε τα κλωτσάει παρακάτω ούτε τα κρύβει κάτω από το χαλί επιλέγει την δύσκολη οδό επίλυσης τους. Ξεμπέρδεψαμε το κουβάρι των εισπράξεων, επιδιώξαμε η επιχείρηση να πατάει στα δικά της πόδια ,αποτρέψαμε τον οικονομικό στραγγαλισμό της προκειμένου να διευθετήσει τελωνειακές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Νομοθετήσαμε αξιοκρατική διαδικασία προσλήψεων. Ανακόψουμε την χρόνια αιμορραγία του προσωπικού. Αποφασίσαμε να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και η διαφάνεια στις εργασιακές σχέσεις. Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ανεκτικότητα σε γκρίζες ζώνες που δεν τιμούν κανένα μας ούτε την εταιρεία ούτε τους εργαζόμενους. Η στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της είναι αποδεδειγμένη και με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση