HomeHL-9Διοικητής ΠΑΓΝΗ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν»

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν»

Τι απαντάει μετά τις έντονες αντοδράσεις για την τοποθέτηση της νέας ΜΕΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δική της απάντηση δίνει η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ μετά και τις έντονες αντιδράσεις στην φημολογούμενη αποδυνάμωση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, λίγες ημέρες μετά την εισήγηση του διοικητή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία η νέα ΜΕΘ, η οποία αποτελεί δωρεά του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»,  θα τοποθετηθεί δίπλα στην Καρδιολογική κλινική στην πρώην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και νυν Εμφραγμάτων.

Χαρακτηριστικό των σφοδρών αντιδράσεων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, το γεγονός ότι γιατροί εντός του Νοσοκομείου, έχουν φτάσει στο σημείο  να απειλούν ακόμα και με παραιτήσεις!

O Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, με επιστολή του αναφέρει ότι πρόκειται για μιας αήθη επίθεση ψευδών και αποπροσανατολιστικών -για την κοινή γνώμη- εικασιών, προχωρώντας σε μία σειρά διευκρινήσεων.

Tι αναφέρει στην ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ:

Πάγια αρχή της Διοίκησης είναι η αποφυγή δηλώσεων, προκειμένου να παραμένει προσηλωμένη στην προάσπιση της Υγείας των πολιτών. Η πρόσφατη πανδημία και η μέχρι τώρα εξαιρετική αντιμετώπισή της από όλους, ανέδειξε με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άμεσης διάθεσης κλινών Εντατικής Θεραπείας.

Η αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης μονάδας Εντατικής Θεραπείας, συνάντησε μια ευτυχή για όλους μας ευγενή δωρεά, την συνεισφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για ανάπτυξη επιπλέον κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα. Στην συγκυρία αυτή, κινηθήκαμε ταχύτατα με υπάρχουσες αλλά και νέες προτάσεις, ώστε να αξιοποιήσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία, όχι μόνο υπό την απειλή του κορωναϊού, αλλά κυρίως απ’ την ανάγκη εξυπηρέτησης των βαρέως πασχόντων, των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων και των ογκολογικών ασθενών.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες βρεθήκαμε στο επίκεντρο μιας αήθους επίθεσης ψευδών και αποπροσανατολιστικών -για την κοινή γνώμη- εικασιών. Διευκρινίζουμε λοιπόν, για αποφυγή οποιαδήποτε παρερμηνείας, τα εξής:

Α) Η ευκταία πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου για μετακίνηση της Μονάδας Εμφραγμάτων στον αρχικό της χώρο, που παρότι εξοπλισμένος για την υποδοχή της, παρέμεινε επί δεκαπενταετίας σχεδόν πλήρως αναξιοποίητος και αντίστοιχα η δημιουργία στον πρώτο χώρο της νέας Μονάδας Ενηλίκων είναι, θέμα συζήτησης με όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και φυσικά της Καρδιολογικής Κλινικής, από τριμήνου.

Β) Η πρόταση αυτή τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει η Τεχνική Υπηρεσία, η Επιτροπή Λοιμώξεων και η Επιστημονική Επιτροπή. Οι συνεχείς προσπάθειές μας ν’ ανευρεθεί άλλος χώρος σε οποιονδήποτε όροφο χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου, κρίθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες, με υψηλό κόστος αλλαγής χρήσης, με σοβαρά τεχνικά αλλά και ιατρικά θέματα και ως αποτέλεσμα επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση.

Γ) Σε καμία περίπτωση, απόλυτα τίμια, δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Πόλεμο έχουμε με την ασθένεια, τον φόβο και τον παραλογισμό. Η καρδιολογική Κλινική, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί από την χρόνια άψογη συνεργασία μας, είναι μία κορυφαία Κλινική για το νοσοκομείο μας. Καταβάλλουμε και φυσικά, θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσής της με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής. Φυσικά, να ξεκαθαρίσουμε, ότι οι λειτουργίες της Καρδιολογικής Κλινικής που βρίσκονται άλλωστε σε άλλον όροφο, ουδεμία σχέση έχουν με τον προ συζήτηση χώρο.

Δ) Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ως κέντρο αριστείας, όπως άλλωστε και η Καρδιολογική Κλινική, εμφανίζει πληρότητα 100% μέσα στον χρόνο. Κατορθώσαμε με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας και το φιλότιμο του προσωπικού, ν’ αυξήσουμε κατά 4 κρεβάτια τη δύναμη της ΜΕΘ. Σήμερα λοιπόν, προσπαθούμε να αναπτύξουμε 14 κρεβάτια, 9 ΜΕΘ και 5 ΜΑΦ, με τη διατήρηση 7 κλινών με δυνατότητα επέκτασης για τη Μονάδα Εμφραγμάτων. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Η αγωνία να ψάχνεις κρεβάτι Εντατικής τα ξημερώματα σε όλη την Κρήτη, ο φόβος του ασθενούς που περιμένει να βρεθεί κρεβάτι στην Εντατική προκειμένου να χειρουργηθεί, η αγωνία της μάνας για το παιδί της, δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά. Εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία να θωρακίσουμε την Κρήτη, θα είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι.

Γιατί όπως έχουμε πει…Κανένας μόνος, κανένας χωρίς βοήθεια!

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση