HomeHL-9Σήμερα η απόφαση για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Σήμερα η απόφαση για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόφαση για το αν θα ανακαλέσει ή όχι προηγούμενη απόφαση για την υπό όρους απόλυση του καταδικασθέντος για παιδεραστία Νίκου Σειραγάκη αναμένεται ότι θα εκδώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Η απόφαση για την αποφυλάκιση ή συνέχιση έκτισης της ποινής του Νίκου Σειραγάκη θα ληφθεί – εκτός απροόπτου – σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου.

Ο Σειραγάκης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε κανέναν από τους όρους που του υπέβαλλαν κατά την διαμονή του στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε μία ώρα με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πώς δεν άλλαξε διεύθυνση κατοικίας ούτε παραβίασε τους όρους προσκομίζοντας σχετικά στοιχεία που θεωρεί υποστηρικτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr ο ίδιος ζήτησε να μην επιστρέψει στις φυλακές γιατί εάν συμβεί αυτό τότε: “δεν θα υπάρχει επιστροφή”.

Η δικηγόρος του Κυριακή Πακιρτζίδου δήλωσε στην camera του Grevena TV πως ουδέποτε συνελήφθη όπως λανθασμένα λέγεται, ο Ν.Σειραγάκης στην Μενεμένη και κατέθεσε στο Συμβούλιο όλα εκείνα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν:

https://www.youtube.com/watch?v=-q1ctdEslRw&feature=emb_logo

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, η υπόθεση ήταν να συζητηθεί την περασμένη Τρίτη ωστόσο ο δράστης ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για σήμερα.

Πάντως, ενώ την Τρίτη είχε ζητήσει αναβολή για σήμερα προκειμένου να εξεταστεί και μάρτυρας, εντέλει  δεν παρουσιάστηκε μάρτυρας ενώπιον του συμβουλίου.

Η σύλληψη και η… αποφυλάκιση

Ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011 για ασέλγεια σε βάρος τριών αγοριών. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε από το δικαστήριο για πράξεις ασέλγειας σε βάρος 36 παιδιών σε ποινή κάθειρξης 401 χρόνια, ποινή πρωτοφανής για τα ελληνικά δικαστήρια.

Το 2016 η πολύκροτη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε και στο Εφετείο με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει την ίδια ακριβώς ποινή.

Ωστόσο, έπειτα από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες που πέρασε στην φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο ίδιος είχε παραμείνει έγκλειστος συμπληρώνοντας τα – προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης – και σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του διευθυντή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Οργή στο Ρέθυμνο για την αποφυλάκιση Σειραγάκη

Ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου και η είδηση αυτό προκάλεσε απογοήτευση και οργή στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης «Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση