HomeHL-HealthΚορωνοϊός: Μόλις 3 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Στους 175 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Μόλις 3 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Στους 175 οι νεκροί

Tι αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Σωτήρης Τσιόδρας:

«Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.906, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 630 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1658 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 4 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 175 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 52 (29.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 170467 κλινικά δείγματα».

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε το πλαίσιο στήριξης του τομέα των αερομεταφορών από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Αερομεταφορών, η επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπως αναγνωρίζεται διεθνώς, δίνει στην Κυβέρνηση μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Τα τρία υπουργεία σημειώνουν ότι «η ειδική στήριξη αυτού του τόσο σημαντικού κλάδου για τον τουρισμό και τους κλάδους που επηρεάζονται από αυτόν (εστίαση, ψυχαγωγία και εμπόριο σε τουριστικές περιοχές, νησιωτική οικονομία κ.λπ.) αλλά και την εθνική οικονομία στο σύνολό της, θα ανέλθει στο ποσό των 115 εκατ. ευρώ περίπου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση