HomeHL-9Ο καιρός «τρελάθηκε» στην Κρήτη: Από καύσωνα…χαλάζι

Ο καιρός «τρελάθηκε» στην Κρήτη: Από καύσωνα…χαλάζι

Δυνατές βροχοπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O καιρός…τρελάθηκε στην Κρήτη. Μετά τον καύσωνα των περασμένων ημερών, τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας, ο Μάιος λίγο πριν μας αποχαιρετήσει επεφύλαξε και…χαλάζι για το νησί, με ότι αυτό μπορεί να συναπάγεται για τους αγρότες και τις καλλιέργειες τους.

Χαλαζόπτωση έχει σημειωθεί στο Σκαλάνι, στις Αρχάνες, στη Βιάννο ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του νησιού. Δυνατή βροχή  σημειώθηκε σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, στη Σητεία αλλά και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Την ίδια ώρα εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που προκάλεσε στα Χανιά ένας επιβλητικός υδροστρόβιλος που έκανε την εμφάνισή του στα ανοικτά της Σούγιας, με τον Μανώλη Κοσμαδάκη να αναρτά την φωτογραφία σε κοινωνικό δίκτυο.

ydrostrovilos-696x464

Η πρόγνωση σύμφωνα με τους ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Φθινοπωρινό σήμερα το σκηνικό του καιρού , με τοπικές βροχές αρχικά σε κάποια βόρεια κι εσωτερικά του νησιού κι αργότερα σε εσωτερικά και νότια. Υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες.

Η δυτική νοτιοδυτική Κρήτη θα έχει καλύτερο καιρό. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και γρήγορα θα σταματήσουν.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν  και θα αγγίζουν τα 4-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Νοτιοδυτικόι θα πνέουν μόνο σε κάποια νότια νοτιοανατολικά παραθαλάσσια.

Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Τετάρτης περίπου. Θα κάνει κρύο το πρωί σε βόρεια κι εσωτερικά, ενώ θα ανέβει λίγο σε σχέση με την Τετάρτη στα νοτιοδυτικά.

Παρασκευή -Σάββατο – Κυριακή 29-30-31/5/2020

Περιορίζεται αρκετά η αστάθεια την Παρασκευή, το Σάββατο μάλλον θα έχουμε και πάλι κάποια πιο σοβαρά φαινόμενα στα εσωτερικά κυρίως κατά τόπους, ενώ την Κυριακή, θα επικρατήσουν καλύτερες καιρικές συνθήκες απ’ ότι φαίνεται, με μικρή πιθανότητα για κάποιες μπόρες στα εσωτερικά κι ορεινά του νησιού.

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα και θα πνέουν γενικά από Δ-ΒΔ στα βόρεια κι από Δ-ΝΔ στα νότια στα νότια, με ενίσχυση αυτών σε κάποια παραθαλάσσια το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα παρουσιάσει άνοδο από την Κυριακη!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση