HomePost ItΛογιάδης: Ένταξη ωρομίσθιων ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής στα μέτρα στήριξης

Λογιάδης: Ένταξη ωρομίσθιων ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής στα μέτρα στήριξης

Ερώτηση στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη για την ένταξη των ωρομίσθιων ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής στα μέτρα στήριξης εκφράζει με κοινή ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΜέΡΑ25, ανάμεσά τους ο Γιώργος Λογιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς:

την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Ανάγκη ένταξης ωρομίσθιων ταξιθετών/τριων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στα μέτρα στήριξης»

Παρά τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λ. Μενδώνη πως θα προχωρούσε στη δημιουργία ειδικής ρύθμισης για τους ωρομίσθιους ταξιθέτες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στα μέτρα στήριξης, έως και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το αν και πότε θα υλοποιηθεί η ένταξή τους στο επίδομα στήριξης, με αναδρομική, πλέον, ισχύ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Προσπαθώντας οι εργαζόμενοι να επικοινωνήσουν με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να ενημερωθούν επίσημα, «έγιναν μπαλάκι» μεταξύ των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και πομποί λήψης εκ διαμέτρου αντίθετων πληροφοριών, ενδεικτικά αναφέρω πως τους μεταφέρθηκε ότι είναι έτοιμο για δημοσίευση το σχετικό ΦΕΚ και πως δεν υπάρχει ούτε καν ΚΥΑ άρα ούτε και ΦΕΚ.

Παράλληλα, η στάση αλλά και η απάντηση της ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας ήταν το λιγότερο προσβλητική καθώς αφενός αναφερόμενη στις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι φέρεται να είπε επί λέξει «Ξέρατε σε τι κατάσταση μπαίνατε» ενώ σε επόμενη επικοινωνία τους ζητήθηκε να μην ξανακαλέσουν στη Γενική Γραμματεία και πως θα ενημερωθούν για οποιαδήποτε εξέλιξη από τη Διεύθυνση του Μεγάρου, μια διοίκηση που παραμένει άφαντη παρά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς εργαζομένων.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Είναι ενήμεροι για την συγκεκριμένη κατάσταση;
  2. Γιατί παρά την αναφορά στην ένταξης των ωρομίσθιων ταξιθετών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία οριστικοποίηση της διαδικασίας ένταξης τους στο ειδικό επίδομα;
  3. Πότε θα έχουν μια σαφή απάντηση οι εργαζόμενοι επί του θέματος;
  4. Ποιος φορέας και ποιο Υπουργείο είναι τελικά αρμόδιο να απαντήσει;
  5. Τι θα γίνει με την ασφαλιστική κάλυψη και τα απαραίτητα ένσημα για το επίδομα ανεργίας των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλη Ιουνίου και μέσα Ιουλίου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φωτεινή Μπακαδήμα

Κλέων Γρηγοριάδης

Γιώργος Λογιάδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση