HomePost ItΒαρδάκης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους Δικηγόρους ένα μήνα μετά την ακύρωση της τηλεκατάρτισης»

Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους Δικηγόρους ένα μήνα μετά την ακύρωση της τηλεκατάρτισης»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την άμεση υλοποίηση των μέτρων στήριξης των δικηγόρων, τα οποία έχουν εξαγγελθεί, αλλά δεν υλοποιήθηκαν ακόμα από την κυβέρνηση, ένα μήνα μετά την ακύρωση του φιάσκου της τηλεκατάρτισης, προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά, προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στην επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου (Δ.Σ.Η.) ζητά την άμεση καταβολή της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, η οποία αν και εξαγγέλθηκε δεν καταβλήθηκε ακόμα, ενώ εξαγγελία παραμένει και η από του βήματος της Βουλής δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού για ισόποση στήριξη των δικηγόρων και τον μήνα Μάϊο. Ο Δ.Σ.Η. προτείνει τη θεσμοθέτηση διατάξεων για την ουσιαστική στήριξη των δικηγόρων :

  1. Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο, ύψους 800 ευρώ.
  2. Την απαλλαγή, άλλως, τη μείωση στον χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες και την επέκταση της φοροαπαλλαγής από τον ΦΠΑ εισοδημάτων ελεύθερων επαγγελματιών από το ποσό των 10.000 ευρώ στο ποσό των 25.000 ευρώ.
  3. Την ένταξη όλων των δικηγόρων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου και όχι μόνο αυτών που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο ως προσωπικό.
  4. Τη μη καταβολή, άλλως την αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2020.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε: «Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης προς συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι δικηγόροι, δεν έχουν υλοποιηθεί, ακόμα και για το διάστημα Μαρτίου, Απριλίου. Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών και την περεταίρω θέσπιση μέτρων για τη στήριξη όλων των επιστημονικών κλάδων, καθώς μέχρι σήμερα που λάβαμε την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου και προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο (27/5/20) δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία από την Κυβέρνηση..»

Διαφήμιση
Διαφήμιση