HomeHL-9Εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη με πλοκάμια στην… Αθήνα

Εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη με πλοκάμια στην… Αθήνα

Τέλος στη δράση της έβαλαν οι αστυνομικές αρχές – Εννέα συλλύψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν τόσο στην Κρήτη όσο στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι συνολικά εννέα (έξι Έλληνες και τρεις αλλοδαποί), τα οποία προχωρούσαν σε κλοπές οχημάτων καθώς και ληστείες σε σπίτια και επιχειρήσεις συγκεντρώνοντας αντικείμενα και χρήματα που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ!

Είχαν σχέδιο και… στόχο

Πολύ καλά σχεδιασμένη ήταν η εγκληματική οργάνωση των εννέα ατόμων καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση υπήρχαν διακριτοί ρόλοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια από τα μέλη λειτουργούσαν ως «πληροφοριοδότες» που έβρισκαν τα σπίτια αλλά και τις επιχειρήσεις που μπορούσαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μόλις έβρισκαν τον στόχο προχωρούσαν στην κλοπή οχημάτων με σκοπό να κάνουν τις κλοπές και τις ληστείες.

Χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες για να μην γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης πήγαιναν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις που τους είχαν «υποδείξει» και έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι επιχειρήσεις που «χτύπησαν» ήταν κυρίως σούπερ μάρκετ και έπαιρναν μεγάλες ποσότητες τσιγάρων ή ποτών (αξία που ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ).

Παράλληλα, στα σπίτια που χτυπούσαν γνώριζαν πως υπήρχαν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία και έκλεβαν.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις είχαν απειλήσει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και των σπιτιών με όπλο.

Συνολικά, με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής οχημάτων σε περιοχή της Αθήνας, μία ληστεία σε επιχείρηση και τρεις κλοπές σε σπίτια στα Χανιά, το Ρέθυμνο και την Αττική.

Η αρχή των ερευνών έγινε τον περασμένο Φλεβάρη

Το νήμα της… υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Φεβρουάριο όταν οι αρχές των Χανίων συνέλαβαν τέσσερα άτομα για διακεκριμένες κλοπές στον Αποκόρωνα και την Κίσσαμο.

Η συνεχιζόμενη έρευνα τους έδειξε πως τα τρία από τα τέσσερα άτομα συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, στην οποία είχαν διακριτό ρόλο.

Αυτοί βρίσκονται ήδη στην φυλακή ενώ έχει σχηματιστεί νέα δικογραφία σε βάρος τους για την εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, χθες το πρωί κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Αττικής, διενεργήθηκαν  έρευνες στις οικίες τριών από τους δράστες, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρας, φυσίγγια και αμφορέας και συνελήφθησαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση