HomeHL-9Οργή για το νέο «έγκλημα τιμής» – Πατέρας αποκεφάλισε την 14χρονη κόρη του

Οργή για το νέο «έγκλημα τιμής» – Πατέρας αποκεφάλισε την 14χρονη κόρη του

 Η στυγερή δολοφονία της Romina Ashrafi έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στο Ιράν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Romina Ashrafi έφυγε από το σπίτι της μαζί με τον 35χρονο σύντροφό της, όταν ο πατέρας της αντέδρασε στον γάμο τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το ζευγάρι, επιστρέφοντας την 14χρονη στο σπίτι της, παρόλο που η ίδια φέρεται να τους είπε πως φοβάται για την ζωή της.

1631147_romina2

Με τον 35χρονο σύντροφό της. Το βράδυ της Τρίτης, δέχθηκε επίθεση από τον πατέρα της μέσα στο υπνοδωμάτιό της.

Το ειδησεογραφικό Gilkhabar.ir μετέδωσε πως η Romina «αποκεφαλίστηκε» με ένα δρεπάνι και στη συνέχεια ο πατέρας βγήκε από το σπίτι «με το δρεπάνι στο χέρι και ομολόγησε».

1631151_romina7

Σήμερα, η ιστορία της Romina φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο δεκάδων ιρανικών εφημερίδων.

«Ανασφάλεια στο πατρικό», έγραψε η εφημερίδα Ebtekar, υπογραμμίζοντας την ελλιπή νομοθεσία για προστασία γυναικών και κοριτσιών.

1631149_romina5

Την ίδια στιγμή, το hashtag #Romina_Ashrafi μετρά περισσότερες από 50.000 αναφορές στο Twitter, με τους περισσότερους χρήστες να καταδικάζουν την δολοφονία και την πατριαρχική φύση της ιρανικής κοινωνίας γενικότερα.

1631148_romina4

Ο ισλαμικός ποινικός κώδικας του Ιράν προβλέπει μειωμένη ποινή για πατέρες και άλλα μέλη της οικογένειας που καταδικάζονται για φόνο ή σωματική κακοποίηση ανηλίκων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή «εγκλήματα τιμής».

Αν ένας άντρας κριθεί ένοχος πως σκότωσε την κόρη του, η τιμωρία κυμαίνεται μεταξύ τριών και 10 ετών στη φυλακή, αντί για την κανονική θανατική ποινή ή το πρόστιμο σε υποθέσεις δολοφονίας.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση