HomeHL-9Ένας 30 χρονος Αλβανός πίσω από την… «επιμελημένη» φυτεία στο Μαλεβίζι

Ένας 30 χρονος Αλβανός πίσω από την… «επιμελημένη» φυτεία στο Μαλεβίζι

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 30χρονος Αλβανός κρύβεται πίσω από την υπόθεση καλλιέργειας – φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία είχαν εντοπιστεί στις 4 Ιουλίου του 2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης και την εναέρια συνδρομή Ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι δράστης μιας από τις τέσσερις συνολικά καλλιέργειες-φυτείες όπου βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 165 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων είναι ένας 30χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

?????????????

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για καλά επιμελημένη φυτεία ινδικής κάνναβης κοντά στο Μάραθος την οποία ο καλλιεργητής είχε καταφέρει να «καμουφλάρει», ωστόσο δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητη από τα έμπειρα μάτια των εξερευνητών της τοπικής αστυνομίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν κι άλλες μικρότερες φυτείες.

2il

Ειδικότερα, στην αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, το πρωί της 4η Ιουλίου 2019,
εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια 441 δενδρύλλια κάνναβης.

3ail

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές, του παραπάνω Δήμου 4 φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 441 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι δράστες των υπολοίπων 3 φυτειών εξακολουθούν να αναζητούνται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση