HomeHL-9Κορωνοϊός: Η ώρα της… αλήθειας για τα κρούσματα στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Η ώρα της… αλήθειας για τα κρούσματα στην Κρήτη

Σήμερα το τρίτο τεστ για τον 88χρονο και το δεύτερο για τον 76χρονο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υγειονομικός… συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα για δύο κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost πρόκειται για έναν 88χρονο άνδρα αλλά και έναν 76χρονο.

Ως προς την περίπτωση του 88χρονου ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ή όχι καθώς το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό ωστόσο το δεύτερο αρνητικό.

Σήμερα, αναμένεται να γίνει και τρίτο τεστ προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν ο ηλικιωμένος άνδρας που έφτασε στο νοσοκομείο με πυρετό και έντονη αδιαθεσία έχει όντως προσβληθεί από κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ για τον 76χρονο άνδρα ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο για τον covid -19 στο νοσοκομείο Χανίων.

Αρνητικές οι επαφές και των δύο ανδρών

Από τη πρώτη στιγμή που βγήκαν θετικά τα πρώτα τεστ των δύο ανδρών οι υγειονομικοί φορείς ξεκίνησαν τις ιχνηλατήσεις των ατόμων.

Μάλιστα, η Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – στην οποία είχαν βρεθεί και οι δύο άνδρες – προχώρησε σε απολύμανση ενώ την ίδια ώρα έγιναν και τα τεστ στους γιατρούς και το προσωπικό που συνάντησε.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση και στις οικογένειες των δύο ανδρών με τους επιστήμονες να τους λαμβάνουν δείγμα για τεστ.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα τεστ – γιατρών, νοσοκόμων και συγγενών – είναι αρνητικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση