HomeHL-WorldΚορωνοϊός: Πάνω από 46.000 θάνατοι στη Βρετανία συνδέονται με την νόσο

Κορωνοϊός: Πάνω από 46.000 θάνατοι στη Βρετανία συνδέονται με την νόσο

Τι αναφέρει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 46.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει στη Βρετανία μέχρι τα μέσα Μαΐου με πιθανή ή επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου τον νέο κορωνοϊό, πολύ περισσότεροι από όσους αναφέρει ο απολογισμός των υγειονομικών αρχών, ανέφερε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Σύμφωνα με την ONS, 42.173 θάνατοι στους οποίους εμπλέκεται η Covid-19 καταγράφηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία έως τις 15 Μαΐου. Στη Σκοτία, 3.546 θάνατοι που συνδέονται με την πανδημία είχαν καταγραφεί έως τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, και στη Βόρεια Ιρλανδία, 664 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια αυτή είχαν καταγραφεί έως τις 20 Μαΐου.

Ο τελευταίος απολογισμός της κυβέρνησης κάνει λόγο για 37.000 νεκρούς

Με τα στοιχεία αυτά ξεπερνά τις 46.000 ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα και διαφοροποιούνται από τους καθημερινούς απολογισμούς της κυβέρνησης που επικεντρώνεται στους ανθρώπους που έχουν πεθάνει και έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19. Ο τελευταίος απολογισμός της κυβέρνησης χθες, Δευτέρα, έκανε λόγο για σχεδόν 37.000 θύματα της πανδημίας.

Από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των επιπλέον θανάτων σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν 60.000.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια μειώνονται ωστόσο, με 3.810 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό να καταγράφονται στην Αγγλία και στην Ουαλία την εβδομάδα που τελείωσε στις 15 Μαΐου, που είναι ο πιο χαμηλός εβδομαδιαίος απολογισμός των έξι τελευταίων εβδομάδων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση