HomeHL-9Χανιά: Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο δείγμα στον 88χρονο

Χανιά: Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο δείγμα στον 88χρονο

Θα ληφθεί και τρίτο δείγμα- Αρνητικές στον ιό όλες οι επαφές του αλλά και το προσωπικό των δύο νοσοκομείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητικό στον κορωνοϊό, ήταν το δεύτερο δείγμα εξέτασης στον 88 χρονο ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο cretapost, o Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας ο ηλικιωμένος παραμένει στο Νοσοκομείο, ώστε πιθανά αύριο, να ληφθεί και τρίτο δείγμα!

Επίσης όπως δήλωσε ο Διοικητής στο cretapost, όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από το οικογενειακό του περιβάλλον, ακόμα και από το στενό, ήταν επίσης αρνητικά.

Αρνητικό στον ιό όμως ήταν και το προσωπικό της Καρδιολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Χανίων με το οποίο είχε έρθει σε επαφή ο ηλικιωμένος μέχρι τις 11 Μαΐου ενώ σύμφωνα με τον κ. Μπέα χθες το βράδυ εστάλησαν και άλλα δείγματα.

Αρνητικά τα δείγματα στο ΠΑΓΝΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν και όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ με το οποίο ήρθε σε επαφή ο 88χρονος που είχε καταγραφεί ως το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί από τα Χανιά.

Όπως δήλωσε στο cretapost o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης η ιχνηλάτηση αφορούσε μόνο στο προσωπικό ωστόσο η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Επιτροπή Ενδονοσοκομοιακών Λοιμόξεων προκειμένου να τους ενημερώσει, αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθησαν δείγματα από 27 συνολικά άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ στο οποίο νοσηλεύτηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα ο 88χρονος.

Σε καλή κατάσταση ο ηλικιωμένος
Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλεύεται, στο ειδικό θάλαμo Covid, στο νοσοκομείο Χανίων σε καλή κατάσταση. Na ίδιος ένοιωσε μία μικρή αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων με πυρετό και αμέσως οδηγήθηκε στην ειδική μονάδα Covid.

Ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση