HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Πάρτι χιλιάδων ευρώ στα ΕΛΤΑ, στις πλάτες των εργαζομένων»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Πάρτι χιλιάδων ευρώ στα ΕΛΤΑ, στις πλάτες των εργαζομένων»

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με απόφαση της κυβέρνησης (μέσου του μετόχου) αυξήθηκαν οι μισθοί σε επίπεδο μητρικής εταιρείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης, οι οποίες δεν έχουν τέλος και εις βάρος των εργαζομένων προχωρά σε πάρτι χιλιάδων ευρώ,κατέθεσε αναφορά́ προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, μετά την ανακοίνωση-καταγγελία εργαζομένων των ΕΛΤΑ.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με απόφαση της κυβέρνησης (μέσου του μετόχου) αυξήθηκαν οι μισθοί σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, αλλά και των θυγατρικών της, με την διοίκηση να εφαρμόζει πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, προχωρώντας σε γενναίες αυξήσεις μισθών και παραχώρησης προνομίων σε όλους τους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες που προσλαμβάνουν, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο παρελθόν.

Οι μεθοδεύσεις φυσικά της διοίκησης δεν σταματούν εδώ, αφού επικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του οργανισμού προχώρησε στην περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων, με μονομερή απόφαση, καταπατώντας την ΣΣΕ, για να μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα, για να προβεί αμέσως μετά στις απαραίτητες «επενδύσεις» παραγγέλνοντας και παραλαμβάνοντας, την ίδια περίοδο με τις περικοπές και τις απολύσεις, πολυτελέστατα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, με συνολικό κόστος, που ξεπερνά με βάση τις παραγγελίες και τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει τουλάχιστον τις 220.000 χιλ. Ευρώ.

Και όλα αυτά αφού έχει προηγηθεί ήδη η συστηματική προσπάθεια της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα ΕΛΤΑ. Προσφάτως μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας και απευθείας ανάθεση έργου, σε εταιρεία – «φάντασμα».
Η ΝΔ συνεχίζει την τακτική της σπατάλης δημοσίου χρήματος, αυτή τη φορά στα ΕΛΤΑ.

Έναν Οργανισμό που η Κυβέρνηση φρόντισε να απαξιώσει, μέσω συρρίκνωσης του δικτύου υποκαταστημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας.

Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να σώσουν τα ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους τους, αλλά προχωρούν προκλητικά σε «πάρτι» σπατάλης και goldenboys στα ΕΛΤΑ, σε αυξήσεις μελών της Διοίκησης στους εαυτούς τους και κατά παρέκκλιση, εν κρυπτώ προσλήψεις υψηλόμισθων συνεργατών.

Όλα αυτά η Κυβέρνηση τα βαφτίζει μέρος του σχεδίου εξυγίανσης και διάσωσης των ΕΛΤΑ. Αντί να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας , τη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό αυτού του πολύ σημαντικού οργανισμού, επιλέγει να επαναλάβει εγκληματικά λάθη και παραλείψεις 10ετιών και όλα αυτά στις πλάτες των εργαζομένων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση