HomePost It«Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε για να σχεδιάσει υπέρ της τοπικής οικονομίας»

«Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε για να σχεδιάσει υπέρ της τοπικής οικονομίας»

O Νίκος Ηγουμενίδης από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

«Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε σωστά το χρόνο που της δόθηκε για να σχεδιάσει μέτρα υπέρ της τοπικής οικονομίας», τόνισε προσερχόμενος στη σημερινή σύσκεψη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα μέτρα της Κυβέρνησης και την αντιμετώπιση της πανδημίας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της σύσκεψης και με την παρουσία εκπροσώπων αρκετών τοπικών φορέων, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «το χρόνο που κέρδισε η Ελληνική Κυβέρνηση από τη σωστή στάση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της πανδημίας δυστυχώς δεν τον αξιοποίησε για μια σχεδιασμένη και προγραμματισμένη προετοιμασία της οικονομίας. Περισσότερο θυμίζει το «πάμε και ό,τι βγει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Στον ίδιο τόνο προσέθεσε: «Μπροστά στην οικονομική ύφεση που επέρχεται χρειάζεται γενναία και εμπροσθοβαρής οικονομική ενίσχυση της οποίας χαρακτηριστικά είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η ενίσχυση της εργασίας, η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι το γενικό πλάνο του σχεδιασμού που προτείνουμε και εδώ είναι αν το θέλετε και η βάση της διαφωνίας μας με τα σχέδια της Κυβέρνησης – και όχι τόσο το ένα δις ή μερικά εκατομμύρια πάνω ή κάτω».

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Προέδρου του κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, και άκουσε τους εκπροσώπους των φορέων. Μεταξύ αυτών κλήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο ΟΕΒΕΝΗ, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Εστίασης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση