HomeHL-TOPΚι άλλες κλοπές για το δίδυμο που «σήκωνε» τα πάντα από σπίτια και επιχειρήσεις

Κι άλλες κλοπές για το δίδυμο που «σήκωνε» τα πάντα από σπίτια και επιχειρήσεις

Είχαν αναγάγει την κλοπή σε… επάγγελμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη 11 κλοπές είχαν διαπράξει οι δύο Έλληνες που είχαν συλληφθεί στο Λασίθι στις 16 Μαϊου.

Πρόκειται για δύο άνδρες, έναν 43χρονο κι έναν 39χρονο, που από τον Φλεβάρη του 2018  είχαν προχωρήσει σε αρκετές κλοπές στην περιοχή της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Οι δύο άνδρες έμπαιναν σε σπίτια και επιχειρήσεις Λασιθιωτών κι έκλεβαν από φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι και… ηλεκτρικά εργαλεία.

Είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν μεταξύ άλλων αγροτικά και οικοδομικά εργαλεία και μηχανήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Τα «σήκωσαν» όλα

Ειδικότερα, είχαν αφαιρέσει από σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους, επιχειρήσεις, αγροτεμάχια και Ιερό Ναό στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας, αγροτικά και οικοδομικά εργαλεία και μηχανήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατο, ποσότητα βενζίνης και διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρικά τρυπάνια, 2 γεννήτριες, πρέσα, ξυλοκοπτικά και χορτοκοπτικά μηχανήματα, ηλεκτρική σέγα, ελαιοραβδιστικές βέργες, αντλία νερού, προβολείς, στερεοφωνικό ραδιόφωνο, τηλεοράσεις κ.α).

50.000 ευρώ η αξία των αφαιρεθέντων ειδών

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι, να σημειωθεί, είχαν συλληφθεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στις 16.05.2020

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας Λασιθίου.

Πως συνελήφθησαν οι δύο άνδρες

Όλα συνέβησαν το πρωί  της 16ης Μαΐου, όταν οι δύο άνδρες «άνοιξαν» ένα σπίτι στο Λασίθι από το οποίο έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και αγροτικά εργαλεία και τα μετέφεραν στα σπίτια τους με το αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο, η κίνησή τους έγινε αντιληπτή με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να ειδοποιεί την αστυνομία.

Οι αρχές άμεσα τους εντόπισαν και συνελήφθησαν ενώ επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους τα κλοπιμαία που βρήκαν.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση