HomePost ItΟ Β. Κεγκέρογλου στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Β. Κεγκέρογλου στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την γενοκτονία των ποντίων, που περιελάμβανε Δοξολογία και ομιλία από εκπρόσωπο της Εύξεινου Λέσχης Ηρακλείου στον Άγιο Μηνά, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου που συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δήλωσε: «Οι Πόντιοι όπως και όλοι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας αποτελούν δυναμικά και δημιουργικά τμήματα του ελληνισμού με ιστορία αιώνων και κάνουν αισθητή την παρουσία τους παντού, σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Σφαγιάστηκαν, έχασαν τους ανθρώπους τους, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν, όμως δεν λύγησαν και έχτισαν τη ζωή τους από το μηδέν στις νέες πατρίδες, πρόκοψαν ξανά και μπόλιασαν τον Ελληνισμό συμβάλλοντας στην πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Οι Πόντιοι κοιτάνε πάντα μπροστά, όμως δεν ξέχασαν ποτέ τις ρίζες τους.

Ενωμένοι, με τις παραδόσεις τους, τιμούν τους προγόνους τους και μαζί όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Επιτέλους να αναγνωρισθεί καθολικά η γενοκτονία, να ζητήσουν συγνώμη οι Τούρκοι για το έγκλημα και οι ανιστόρητοι, ας σταματήσουν να τους δίνουν άλλοθι.

Αυτό είναι και το μήνυμα για την ημέρα μνήμης της 19ης Μαΐου που καθιερώθηκε το 1994 ομόφωνα από τη Βουλή με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό για να δυναμώσουμε την μνήμη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση