HomeHL1-WorldΠακιστάν: Συντριβή αεροσκάφους με 107 επιβαίνοντες

Πακιστάν: Συντριβή αεροσκάφους με 107 επιβαίνοντες

Κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Γραμμών (PIA), με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Καράτσι στο νότιο Πακιστάν.

«Η πτήση PK 8303 με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα συνετρίβη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα.

Εικόνες στα σόσιαλ μίντια από το σημείο δειχνουν πυκνούς καπνούς στην περιοχή.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo μετέδωσε πλάνα από τον τόπο της συντριβής που δείχνουν μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και ασθενοφόρα που προσπαθούν να περάσουν. Επίσης φαίνεται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από τον τόπο της συντριβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος συνετρίβη καθώς πλησίαζε το αεροδρόμιο για προσγείωση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διασωθούν επιζώντες, τη στιγμή μάλιστα που μία τεράστια πυρκαγιά γέμισε την περιοχή με μαύρο καπνό.

Η κρατική PIA και η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δήλωσαν ότι 99 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο Airbus A320. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τους επιβαίνοντες ή για το αν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε κάποιος στο έδαφος.

Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε την πτήση PK8303 από την ανατολική πόλη της Λαχόρη προς τη νότια πόλη του Καράτσι. Πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είπαν ότι ο πιλότος ανέφερε τεχνικό πρόβλημα και το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ λίγο πριν την προσγείωση.

Οι πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέφεραν στο News One ότι η επικοινωνία με το αεροπλάνο διακόπηκε ένα λεπτό προτού την προγραμματισμένη προσγείωση.

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η δύναμή του ταχείας επέμβασης και πολιτοφυλακές έχουν φθάσει στον τόπο της συντριβής για να συνδράμουν τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση