HomeHL-HealthΟ κορωνοϊός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα μέσω των επιφανειών

Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα μέσω των επιφανειών

Τι λέει η υπηρεσία Υγείας των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κορωνοϊός «δεν εξαπλώνεται εύκολα» μέσω των επιφανειών ή των αντικειμένων που αγγίζουμε, υποστηρίζει, τώρα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Στις αρχές Μαρτίου, η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας προειδοποίησε ότι «μπορεί να είναι δυνατή» η μετάδοση του ιού από επιφάνειες. Ωστόσο, οι οδηγίες της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίες, όπως μεταδίδει η New York Post, περιλαμβάνουν τώρα μια ενότητα με τους τρόπους με τους οποίους ο κορωνοϊός δεν εξαπλώνεται εύκολα, ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται η επαφή με επιφάνειες ή αντικείμενα.

Κορωνοϊός: Βασικός τρόπος μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο

«Είναι πιθανό ένα άτομο να νοσήσει με κορωνοϊό αγγίζοντας μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο που έχει τον ιό και μετά αγγίζοντας το στόμα, τη μύτη ή πιθανώς τα μάτια του», αναφέρει η ιστοσελίδα του CDC. «Δεν θεωρείται ότι είναι ο κύριος τρόπος εξάπλωσης του ιού, αλλά μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα γι’ αυτόν», διευκρινίζει.

Δεν είναι σαφές πότε το CDC ενημέρωσε τις οδηγίες του σχετικά με τον κορωνοϊό. Η υπηρεσία δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχόλιο του The New York Post. Η υπηρεσία συνεχίζει να σημειώνει ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται κυρίως από άτομο σε άτομο – ακόμη και από εκείνους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση