HomeΕΛΛΑΔΑΠρόστιμα 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη γ.γ. Εμπορίου σε 4 επιχειρήσεις

Πρόστιμα 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη γ.γ. Εμπορίου σε 4 επιχειρήσεις

Για παράβαση της προστασίας του καταναλωτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε 4 ηλεκτρονικά καταστήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ σε άλλα πέντε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

SHOP 44 ΜΟΝ.ΙΚΕ (https://shop44.gr) – 300.000 ευρώ

F.S. ΝΤΙ ΚΛΙΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ (https://www.d-klik.gr) – 300.000 ευρώ

KINITAKIAS MON.IKE (https://www.kinitakias.gr) – 200.000 ευρώ

F-PLAY ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ (https://www.citisshop.com) – 80.000 ευρώ

Το υπουργείο, καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση