HomeΕΛΛΑΔΑΣυνάντηση Τσίπρα με ΟΛΜΕ

Συνάντηση Τσίπρα με ΟΛΜΕ

«Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου απαξιώνει τη δημόσια Παιδεία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η  κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία χωρίς να έχει προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος. «Διαφωνούμε με την αύξηση του αριθμού των εξετάσεων, με το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, πτυχές που ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιδιωτική εκπαίδευση, προωθώντας την απαξίωση της δημόσιας Παιδείας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το ζήτημα της καταγραφής της  μαθησιακής διαδικασίας είναι ένα ηθικό θέμα. «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μαθησιακή διαδικασία και κυρίως το δικαίωμα των μαθητών και των γονιών τους να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα. Παράλληλα, είναι προφανές ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία. Αν βγαίνει ένα μήνυμα από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια Υγεία και Παιδεία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση