HomeΚΡΗΤΗΣυντονίζονται στο Ρέθυμνο για το έργο της πυροπροστασίας

Συντονίζονται στο Ρέθυμνο για το έργο της πυροπροστασίας

Σύσκεψη με σκοπό την αποτελεσματικότερη οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη με σκοπό το συντονισμό και την αποτελεσματικότερη οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς , είχαν σήμερα (Τετάρτη 20/5/20), ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Λελεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Οικισμών κ. Γιώργος Σκορδίλης, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ κ. Θεοδωράκης Βασίλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ρεθύμνης κ. Καράμπελας Παναγιώτης/ Πύραχος και ο συνεργάτης του κ. Λιανέρης Νίκος/Υποπυραγός καθώς και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ρεθύμνου κ. Κατριτζιδάκης Νίκος.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, συζητήθηκε η διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) καθώς και η διασφάλιση επαρκών σημείων πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων για άντληση νερού πυρόσβεσης.

syskepsi-gia-chada

Σε ότι αφορά τους ΧΑΔΑ, συμφωνήθηκε να παρέμβει άμεσα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, στους χώρους που έχει ήδη εντοπίσει η Πυροσβεστική , στους οποίους έχουν εναποτεθεί αυθαιρέτως απορρίμματα και ογκώδη υλικά, προκειμένου να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την περίφραξή των συγκεκριμένων χώρων, όπως άλλωστε πράττει σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Επιπλέον, συζητήθηκε η εγκατάσταση νέων κρουνών στις υφιστάμενες δεξαμενές ύδρευσης- άρδευσης προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι και η δυνατότητα άμεσης τροφοδοσίας των πυροσβεστικών αντλιών με νερό για την εκτέλεση του έργου πυρόσβεσης.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί το έργο συντήρησης των υφιστάμενων κρουνών, το οποίο εκτελεί ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η εγκατάσταση νέων σε σημεία που θα υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη ΔΕΥΑΡ, η οποία θα ελέγξει τη διαθεσιμότητα και δυναμικότητα των δικτύων για την υποστήριξη του συγκεκριμένου έργου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως όλοι συμμετέχοντες κατέθεσαν την ισχυρή τους θέληση και διάθεση για συστηματική συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ανάγκη που θα ανακύψει έγκαιρα, οργανωμένα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση