HomeHL-9Πρώτος πνιγμός στην Κρήτη – Μία γυναίκα έκανε το… τελευταίο της μπάνιο

Πρώτος πνιγμός στην Κρήτη – Μία γυναίκα έκανε το… τελευταίο της μπάνιο

Στο Μπαλί Ρεθύμνου- Περιπέτεια και για 7 ανήλικους σε Αμμουδάρα και Καρτερό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνα Μάιο καταγράφηκε ο πρώτος πνιγμός στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι όταν η 80χρονη γυναίκα πήγε να βουτήξει στη θάλασσα στο Μπαλί Ρεθύμνου.

Υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και άφησε την τελευταία της πνοή.

Το άψυχο σώμα της είδε μία λουόμενη που βρισκόταν στο σημείο και την έβγαλε στην παραλία ενώ παράλληλα ειδοποίησε τις αρχές.

Η 80χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό της.

Την ίδια ώρα, άνδρες του λιμενικού σώματος Ρεθύμνου ερευνούν την υπόθεση ενώ έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου της.

Κινδύνευσαν παιδιά με… φουσκωτά στο Ηράκλειο

7 συνολικά παιδιά κινδύνευσαν σήμερα σε παραλίες του νομού Ηρακλείου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, τα δύο διαφορετικά περιστατικά που κινητοποίησαν το λιμενικό ,συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Στην πρώτη περίπτωση, 5 ανήλικοι κολυμβητές που πάνω σε φουσκωτά, κινδύνευσαν λόγω του αέρα που τα παρέσυρε σε παραλία της Αμμουδάρας με τους λουόμενους να τους σώζουν.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στη παραλία του Καρτερού στη Λέσχη Αξιωματικών όπου και σε αυτή την περίπτωση, 2 ανήλικοι, παρασύρθηκαν με το φουσκωτό τους.

Πρόκειται για δύο 15χρονους οι οποίοι ευτυχώς είναι ασφαλείς χάρη στην επέμβαση του λιμενικού σκάφους από τη Χερσόνησο που κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τι αναφέρει ο Λιμενάρχης Ηράκλειο για το μπάνιο στη θάλασσα τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, μιλώντας στο cretapost, συνέστησε την προσοχή των λουομένων και τις επόμενες ώρες ώρες στο νησί καθώς έρχονται ΝΔ άνεμοι από αύριο εντάσεως μέχρι και 7 μποφόρ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε όλοι όσοι επισκέπτονται τις θάλασσες θα πρέπει να έχουν κατά νου τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς κολύμβησης , να μην απομακρύνονται σημαντικά από την ακτή , να μη μπαίνουν στη θάλασσα όταν υπάρχει έντονος κυματισμός, και να μη χρησιμοποιούν φουσκωτά Μέσα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τον αέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση