HomePost ItΗ Λαική Συσπείρωση για την ακύρωση διαγωνισμού της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Η Λαική Συσπείρωση για την ακύρωση διαγωνισμού της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Tι αναφέρει για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού του έργου ενίσχυσης του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας με εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου, με υπόδειξη του αρμόδιου αντιδήμαρχου. Η ακύρωση του διαγωνισμού προτάθηκε για τρεις -όπως αναφέρεται- λόγους. Για να «τροποποιηθούν οι επίμαχοι όροι δημοπράτησης στη διακήρυξη», για να «επανεξεταστεί η αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων» και για να «τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου».

Λίγες μέρες πριν, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Αναστασάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να επαναδημοπρατήσει το έργο λόγω-μόνο-«των επίμαχων όρων»,που οδηγούσαν στον αποκλεισμό της πλειονότητας των εργολάβων του νησιού. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η δημοτική αρχή «εξέτασε όλες τις παρατηρήσεις» και «παρά το ότι δεν υπήρχε κάποιο λάθος, αποφάσισε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επαναδημοπράτηση του έργου». Καμία αναφορά στην άδεια του έργου και στην πληρότητά των μελετών πουθα καθιστούσαν το σχολείο λειτουργικό!

Με τη σημερινή συνεδρίαση, η δημοτική αρχή, και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, βρίσκονται πολλαπλά εκτεθειμένοι! Η δημοτική αρχή παραδέχεται ότι:
 Θα δημοπρατούσε το έργο χωρίς να έχει εκδώσει την απαιτούμενη άδεια από την πολεοδομία!
 Θα δημοπρατούσε το έργο χωρίς πρόβλεψη αποκατάστασης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων!
Δυστυχώς, οι φόβοι που είχαμε διατυπώσει από την παραλαβή του έργου επιβεβαιώνονται.Τα ερωτήματα που δημοσίως θέσαμε πρόσφατα,πήραν απάντηση.Η δημοτική αρχή είχε πάρει συνειδητή απόφαση να δημοπρατήσει ένα τέτοιας σημασίας και αξίας έργο με τρόπο που διακινδύνευε την υλοποίησή του και δημιουργούσε προϋποθέσεις διασπάθισης χρημάτων των δημοτών!

Εδώ και τώρα η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις:
1. Ποιο το χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη της μελέτης για την αποκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού;
2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών;
3. Πότε -τελικά- προβλέπεται να γίνει η νέα δημοπράτηση του έργου;
4. Εγγυάται τη χρηματοδότηση του έργου και τη μη κατάτμησή του σε πολλές εργολαβίες;
5. Σκοπεύει να απαιτήσει χρηματοδότηση για το έργο;

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο, το ΚΚΕ με ερωτήσεις στη βουλή, διαχρονικά προβάλλαμε και στηρίξαμε, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, το δίκαιο αίτημα των γονιών για την απαραίτητη αντισεισμική θωράκιση του σχολείου (όπως και όλων των σχολείων), που να το καθιστούν ασφαλές και λειτουργικό, την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων και παράδοση του σχολικού συγκροτήματος το συντομότερο!

Για το θέμα της σχολικής στέγης και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, έχουν τεράστιες ευθύνες. Είναι υπόλογοι στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους όλων των σχολικών μονάδων (βεβαίως και της «Παλιάς Ακαδημίας»), στον ηρακλειώτικο λαό. Με ευχαρίστηση αναλαμβάνουν ευθύνες και επιβαρύνσεις, διευκολύνοντας τις κυβερνήσεις, χωρίς να διεκδικούν τα στοιχειώδη.

Για την «Παλιά Ακαδημία», απαιτούμε η δημοτική αρχή να αναλάβει την ευθύνη ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο, χωρίς παραπέρα οικονομική επιβάρυνση του ηρακλειώτικου λαού, χωρίς παραπέρα καθυστερήσεις και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων εμποδίων (νομικών ή άλλων) κατά την εκτέλεση του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση