HomeHL-9ΕΛ.ΑΣ. Ρέθυμνο: «Όχι» στη δημιουργία «άβατων»

ΕΛ.ΑΣ. Ρέθυμνο: «Όχι» στη δημιουργία «άβατων»

Τι αναφέρουν οι αστυνομικοί για τις παραβατικές συµπεριφορές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο προβληµατισµό έχουν προκαλέσει, στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. παραβατικές συµπεριφορές που λαµβάνουν χώρα στο νοµό του Ρεθύμνου και αφορούν τους Νόµους περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, αναφορικά με τα περιστατικά παραβατικότητας τονίζει με ανακοίνωση της ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία ξανά «άβατων»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορµή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στα Ανώγεια και όχι µόνο, θα θέλαµε να αναφέρουµε τα ακόλουθα : Έντονο προβληµατισµό έχουν προκαλέσει, στην Ένωσή µας, παραβατικές συµπεριφορές που λαµβάνουν χώρα στο νοµό µας και αφορούν τους Νόµους περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών». Τέτοιου είδους συµπεριφορές διαπιστώνεται ότι προκαλούνται συνήθως από άτοµα τα οποία έχουν την λανθασµένη εντύπωση ότι είναι υπεράνω του νόµου ή/και ότι µπορούν να πάρουν το νόµο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες µένοντας ατιµώρητοι.

Η Ένωσή µας είχε επισηµάνει και στο παρελθόν την κατά καιρούς αδράνεια και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας στην εγκληµατικότητα, τις κάθε µορφής παρεµβάσεις στο αστυνοµικό έργο, την κακοδιαχείριση του προσωπικού και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, καταστάσεις που οδήγησαν, στο παρελθόν αλλά και σήµερα, σε αιµατηρά γεγονότα. Επειδή βρισκόµαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές: είτε µε όπλα που βγαίνουν επικαλούµενα την κακώς νοούµενη «παράδοση», είτε µε κτηνοτρόφους που λυµαίνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές δηµιουργώντας πρόβληµα στις τοπικές κοινωνίες, είτε µε άτοµα που απειλούν µε το «ξέρεις ποιος είµαι εγώ» και το «έχω “µπάρµπα” στην Κορώνη» ή επενδύουν στον εκφοβισµό των πολιτών µε απώτερο σκοπό την «σιωπή», θέλουµε να τους ενηµερώσουµε ότι θα µας βρουν απέναντί τους!

Δηλώνουµε απερίφραστα ότι στηρίζαµε και στηρίζουµε την προσπάθεια των συναδέλφων µας, που δραστηριοποιούνται – επιχειρούν στο Νοµό, µε σκοπό να εξασφαλίσουν και να απολαύσουν οι συµπολίτες µας το έννοµο αγαθό της δηµόσιας ασφάλειας και ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουµε ξανά τη δηµιουργία «ΆΒΑΤΩΝ».

Με δεδοµένου ότι το πρόβληµα ΔΕΝ είναι µόνο αστυνοµικό, καλούµε την πολιτεία και τους φορείς να εφαρµόσουν άµεσα ευρύτερα σχέδια κοινωνικής, οικονοµικής και πολιτικής δράσης στην περιοχή καθώς επίσης και τους φιλήσυχους πολίτες να συµπαρασταθούν ενεργά στην προσπάθειά µας για εφαρµογή της νοµιµότητας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση