HomeΚΡΗΤΗΣταύρος Αρναουτάκης για την αντιπυρική περίοδο

Σταύρος Αρναουτάκης για την αντιπυρική περίοδο

«Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η πρόληψη των πυρκαγιών είναι μια ακόμα μάχη που πρέπει να κερδηθεί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μια στιγμή αρκεί!», αναφέρει το βίντεο-μήνυμα αντιπυρικής προστασίας της Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την υπόμνηση σε όλους πως η αντιπυρική περίοδο έχει τους δικούς της κανόνες πυροπροστασίας που πρέπει να τηρούμε και μας καλεί να σκεφτούμε τις συνέπειες των πυρκαγιών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με δήλωσή του αναφέρεται στην κοινή προσπάθεια που απαιτείται τους θερινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Για την Περιφέρεια Κρήτης η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όταν αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο, εξ αιτίας πυρκαγιών ή άλλων φυσικών καταστροφών, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με αυτό το δεδομένο τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις, με στόχο να διευρύνουμε το δίχτυ της πολιτικής προστασίας.

Κατά την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς, αλλά πολύ περισσότερο για την πρόληψη και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της, η ατομική ευθύνη, η υπευθυνότητα όλων μας αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την προστασία όλων των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Κρήτη είναι ένας τόπος όμορφος. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η πρόληψη των πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες είναι μια ακόμα μάχη που πρέπει να κερδηθεί. Ένας αγώνας που απαιτεί σωστό προγραμματισμό, πολιτικές πρόληψης και σίγουρα συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση