HomeHL-9«Καμίνι» και σήμερα η Κρήτη: Που σημειώθηκαν «40αρια»

«Καμίνι» και σήμερα η Κρήτη: Που σημειώθηκαν «40αρια»

Επιδείνωση του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι και στους 40 βαθμούς Κελσίου «σκαρφάλωσε» το θερμόμετρο σήμερα Δευτέρα στην Κρήτη σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Ειδικότερα, 4 περιοχές του νησιού συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα!

Στη Γόρτυνα η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και 40,2 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Πλώρα 39.9. Ακολουθεί το Μεταξοχώρι και η Βαγιωνία με 38.7 βαθμούς Κελσίου.

maxt_may181-1

Ανάλογες πάντως αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες και τις δύο επόμενες μέρες στην Κρήτη με τον καιρό να αλλάζει σταδιακά από την Πέμπτη.

Άνοδος της θερμοκρασίας της επιφανείας της επιφάνειας της θάλασσας στην Κρήτη

Μεγάλη ήταν ή άνοδος της θερμοκρασίας των ελληνικών θαλασσών και κυρίως των νοτίων τμημάτων τους.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει δορυφορικές μετρήσεις της απόκλισης της θερμοκρασίας των θαλασσών από τις μέσες τιμές των τελευταίων 11 ετών. Τοπικά η θερμοκρασία των επιφανειακών υδάτων είναι σήμερα έως και 6 βαθμούς υψηλότερη της μέσης τιμής.

image001_3_4

 

Επιδείνωση του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Για αλλαγή του καιρού που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον μίνι καύσωνα των τελευταίων ημερών προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος με πρόγνωση του στην ΕΡΤ επικαλείται τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος στα περισσότερα ορεινά, δυτικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες συννεφιές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι άνεμοι στη δυτική και βόρεια χώρα θα στραφούν σε βοριάδες σταδιακά ενισχυόμενοι κυρίως στα βορειοανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση