HomeHL-TOPΣυνεχίζει να δονείται στο ρυθμό των Ρίχτερ η Κρήτη

Συνεχίζει να δονείται στο ρυθμό των Ρίχτερ η Κρήτη

Με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα νότια της Άρβης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 14:48 με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα νότια της Άρβης του Δήμου Βιάννου.

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στα 15,1 χλμ και συνδέεται άμεσα με την σεισμική ακολουθία των τελευταίων εβδομάδων, μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ στις 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε ένταση 5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Στις 15:10 σημειώθηκε νέα δόνηση, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, μικρότερης έντασης την οποία το Γεωδυναμικό υπολογίζει σε 3,5 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό σε 3,3 Ρίχτερ.

1_5

Κι άλλος σεισμός το πρωί

Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:18 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 420 χιλιομέτρων νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 54 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Άρβης στην Κρήτη και το εστιακό βάθος ήταν 5,1 χλμ.

Γ.Χουλιάρας: «Καμία ανησυχία για τον νέο σεισμό στην Κρήτη – Ήταν μετασεισμός»

Μετασεισμός των 6,1 Ρίχτερ, στις 2 Μαΐου, ήταν ο σημερινός σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ήταν στο γνωστό επίκεντρο, εκεί που είχαμε τα 6,1 Ρίχτερ, ήταν 54 χιλιόμετρα νότια της Κρήτης, όπως εξήγησε, οι δονήσεις δεν έχουν μεγάλο εστιακό βάθος αλλά λόγω της απόστασης δεν δημιουργούν προβλήματα και ζημιές.

Όπως είπε, η πορεία της σεισμικής δραστηριότητας είναι φθίνουσα και δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση