HomePost ItΚοινοβουλευτική παρέμβαση Σωκράτη Βαρδάκη για την ηλεκτρονική επίδοση ποινικών εγγράφων των δικαστηρίων σε πολίτες

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σωκράτη Βαρδάκη για την ηλεκτρονική επίδοση ποινικών εγγράφων των δικαστηρίων σε πολίτες

Τι ζητάει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα της εφαρμογής των ηλεκτρονικών επιδόσεων ποινικών εγγράφων δικαστηρίων σε πολίτες, φέρνει στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης καταθέτοντας αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου.

Η αρμοδιότητα της επίδοσης ποινικών εγγράφων δικαστηρίων,έχει μετατοπιστεί αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία, κάτι το οποίο επιφορτίζει μάχιμους αστυνομικούς, αποτελεί ένα μεγάλο κόστος για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς επίσης υπάρχει και το φαινόμενο παραγραφής σοβαρότατων αδικημάτων για τυπικούς λόγους.
Επιπλέον, η διαδικασία που τηρείται αυτή τη στιγμή, εκθέτει τους Αστυνομικούς στον κίνδυνο της νόσου του κορωνοϊού, καθώς έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με πολίτες.

Για τους παραπάνω λόγους, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, προτείνει την ηλεκτρονική επίδοση των συγκεκριμένων εγγράφων στους πολίτες μέσω ειδικής πλατφόρμας, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της εφαρμογής του TAXIS.

Παράλληλα οι Αστυνομικοί ζητούν να υπάρξουν και οι κατάλληλες τροποποιήσεις του άρθρου 155 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ώστε να μην υπάρχουν δικονομικά κωλύματα και ακυρότητες σχετικά με τις ηλεκτρονικές επιδόσεις.

«Οι Αστυνομικοί, δυστυχώς παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους δύο μήνες ήταν και είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση των μέτρων που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι ήταν και συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της πανδημίας αυτοί και οι οικογένειές τους, δεν έχει υποστηριχτεί το έργο τους μέχρι σήμερα.

Συνεπώς καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν τις προτάσεις τους, ώστε να επιτευχθεί διπλός σκοπός, εφαρμογή μέτρων πρόληψης και απελευθέρωση χιλιάδων γραφειοκρατικών εργατοωρών προς όφελος της ασφάλειας της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση