HomeHL-TOPΚορωνοϊός: 163 νεκροί , 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 22 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 163 νεκροί , 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 22 διασωληνωμένοι

90 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα κάνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα σήμερα, ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Όπως ανακοίνωσε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 2.834.

Εξ αυτών, το 55,2% αφορά άνδρες.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 22 ασθενείς, με διάμεση ηλικία 72 ετών. Από αυτούς, εννέα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ένας ακόμη θάνατος από τον κορωνοϊό

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος, με τους νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχονται σε 163 στη χώρα. Οι 46 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Οι νεκροί από τον φονικό ιό είναι στους 163, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής κατέληξε μία 46χρονη. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ υπέφερε από αρτηριακή υπέρταση και νοσογόνο παχυσαρκία.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο είχε καταλήξει τον Απρίλιο και ένας 35χρονος άνδρας, που είναι το νεώτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Για τον θάνατό του από κορωνοϊό, μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Ομαλά η β’ φάση άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό λέει ο Χαρδαλιάς

Ομαλά εξελίσσεται η β’ φάση άρσης των μέτρων, σημείωσε παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε καλή η εικόνα στις εκκλησίες και σε γενικές γραμμές θετικό απολογισμός και από τις παραλίες. «Οι εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα» είπε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα λεωφορεία ήταν ασφυκτικά γεμάτο. «Δεν μπορεί σε κάθε λεωφορείο να υπάρχει αστυνομικός. Είναι ευθύνη όλων η τήρηση των μέτρων» είπε.

Από 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα την Κρήτη και την Εύβοια, σύμφωνα με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας που ανακοίνωσε επίσης ότι φέτος δεν θα εν παραχωρηθούν χώροι για την καθιερωμένη προσευχή που σχετίζεται με το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού για τους Μουσουλμάνους στη χώρα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση