HomeHL-9Δίδυμο στις… κλοπές: Έκλεβαν από φωτοβολταϊκά μέχρι… ηλεκτρικά εργαλεία

Δίδυμο στις… κλοπές: Έκλεβαν από φωτοβολταϊκά μέχρι… ηλεκτρικά εργαλεία

Τέλος στη πολύμηνη δράση του έβαλαν οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στην πολύμηνη δράση ενός διδύμου κλεφτών έβαλαν οι αρχές καθώς τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο άνδρες, έναν 43χρονο κι έναν 39χρονο, που από τον Φλεβάρη του 2018 έως και χθες είχαν προχωρήσει σε αρκετές κλοπές στην περιοχή της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες έμπαιναν σε σπίτια και επιχειρήσεις Λασιθιωτών κι έκλεβαν από φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι και… ηλεκτρικά εργαλεία.

Η κλοπή που οδήγησε στη… σύλληψη

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν οι δύο άνδρες «άνοιξαν» ένα σπίτι στο Λασίθι από το οποίο έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και αγροτικά εργαλεία και τα μετέφεραν στα σπίτια τους με το αυτοκίνητό τους.

Ωστόσο, η κίνησή τους έγινε αντιληπτή με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να ειδοποιεί την αστυνομία.

Οι αρχές άμεσα τους εντόπισε και τους συνέλαβε ενώ σε έρευνα που έκαναν στα σπίτια τους βρήκαν και κατάσχεσαν: μία ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου, σύστημα ηλεκτροκόλλησης, τρία μαχαίρια, έναν σιδερένιο λοστό, κουκούλες προσώπου και κροτίδες.

Οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση διαπίστωσαν πως οι δύο άνδρες από τις 24 Φεβρουαρίου του 2018 έως και τις 8 Μαΐου του 2020 είχαν διαπράξει συνολικά 16 κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις της Ιεράπετρας και της Σητείας αφαιρώντας αφαιρώντας ηλεκτρικά  εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές  και μηχανήματα (φωτοβολταϊκά συστήματα. μπαταρίες, κλιματιστικά, γεννήτριες καλοριφέρ, χορτοκοφτικά μηχανήματα κ.λ.π.) συνολικής χρηματικής αξίας 34800 ευρώ.

Οι αρχές κατάσχεσαν το αυτοκίνητο ενώ παράλληλα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους τα κλοπιμαία που βρήκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση