HomeHL-EconomyΕπιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση ως τις 19 Μαΐου για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση ως τις 19 Μαΐου για τις αιτήσεις

Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος πληρωμών σε 25.406 δικαιούχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράταση μέχρι και την Τρίτη 19 Μαΐου, έδωσε το ΥΠΟΙΚ στην προθεσμία συμπλήρωσης της αίτησης χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω του MyBusinessSupport προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι.

Οπως ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.406 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 177,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 34.058, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 233,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), περισσότερες από 48.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Παράταση στην καταβολή αιτήσεων

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την Αίτηση Χορήγησης, το Υπουργείο Οικονομικών παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως την Τρίτη, 19 Μαΐου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες πληρωμές.

Ερχεται νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, που επλήγησαν μετά τον Μάρτιο από την υγειονομική κρίση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση