HomeHL-TOPΑντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλίων και στην Κρήτη

Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλίων και στην Κρήτη

Με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ξεκινάει η λειτουργία της Δημοτικής Ακτής Καρτερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι οργανωμένες παραλίες αναμένεται να λειτουργήσουν από αύριο   με αυστηρά μέτρα προστασίας, έχουν προβλεφθεί τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες ενώ οι αρχές θα περιπολούν για την τήρηση των μέτρων.

Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων εργασιών, η Δημοτική Ακτή Καρτερού, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης των πολιτών του Ηρακλείου – και όχι μόνο – είναι έτοιμη να υποδεχτεί από το Σάββατο 16 Μαΐου τους λουόμενους.

Τα συνεργεία της ΔΕΠΑΝΑΛ εργάστηκαν εντατικά έτσι ώστε να καθαριστεί η παραλία και όλες οι εγκαταστάσεις, να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις, να τοποθετηθούν οι ομπρέλες στις προβλεπόμενες αποστάσεις (20 ομπρέλες με 40 ξαπλώστρες ανά στρέμμα), να υπάρχει πρόσβαση των πολιτών σε απολυμαντικά, κ.α., ενώ το κυλικείο της ακτής θα λειτουργήσει προσφέροντας όλα τα τυποποιημένα προϊόντα.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στη θέση του θα βρίσκεται και ο ναυαγοσώστης της δημοτικής ακτής, από τις 10:00 έως τις 18:00.

akti-karterou-2

Σε δηλώσεις της ή Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλιάκη ανέφερε: «Φροντίζουμε έτσι ώστε να τηρηθεί με ευλαβική προσοχή το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και είμαι σίγουρη ότι και οι συμπολίτες μας θα συνεργαστούν, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Αυτή η συνεργασία άλλωστε, είναι το κλειδί έτσι ώστε να απολαύσουμε το κρητικό καλοκαίρι και να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα: Να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς!

Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΠΑΝΑΛ που φρόντισε στο εξαιρετικά σύντομο διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, αλλά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις έτσι ώστε από το Σάββατο 16 Μαΐου, η Δημοτική μας Ακτή να υποδέχεται τους συμπολίτες μας».

Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Ακτής Καρτερού είναι από τις 08:00 έως τις 20:00.
Αναλυτικά οι οδηγίες για τις οργανωμένες πλαζ

  • Η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών ξεκινά στις 8 το πρωί του Σαββάτου.
  • Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., ανά στρέμμα, και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.
  • Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.
  • Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
  • Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.
  • Τα κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, θα λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away.
  • Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
  • Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.
  • Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
  • Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
  • Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση