HomeHL1-EconomyΤι αλλάζει στα ξενοδοχεία – Απαγορεύεται ο μπουφές

Τι αλλάζει στα ξενοδοχεία – Απαγορεύεται ο μπουφές

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον τουριστικό τομέα με τους ξενοδόχους να ανησυχούν για το κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θολά νερά λένε πως καλούνται να κολυμπήσουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων της χώρας. Εκφράζουν την αγωνία τους για το εάν υπό αυτές τις συνθήκες θα έρθουν οι τουρίστες, αλλά και τον προβληματγια την λειτουργικότητα των μέτρων που απαιτούνται.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το σχέδιο οδηγιών για τη λειτουργία των ξενοδοχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξενοδοχεία 12μηνης διαρκειας θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνιου, ενώ επισπεύδεται και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων κατά 15 ημέρες και γι’ αυτά θα αρχίσει η σεζόν στις 15 Ιουνίου.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Προτιμούμε να μην ανοίξουμε από το να κάνουμε τα ξενοδοχεία νοσοκομεία…»

Τα ξενοδοχεία με αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες και θερμομετρήσεις συνθέτουν τη φετινή εικόνα. Θα θυμίζουν νοσοκομεία λένε οι επιχειρηματίες που φοβούνται ότι όλα τα παραπάνω μέτρα θα αποτρέπουν τους πελάτες και θα ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας.

Ο Ιωάννης Παναγιωτάκος, ξενοδόχος στη Μάνη, είπε πως ο βασικός προβληματισμός είναι πως θα ανταπεξέλθουν οι επιχειρηματίες στα μέτρα αυτά και κατά πόσο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Σχεδιάζονται αυστηρά πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων των ξενοδοχείων, καθώς και των δωματίων. Οι είσοδοι και οι έξοδοι κάθε δωματίου και πιθανόν και οι διαδρομές εντός του συγκροτήματος θα προσδιορίζονται επακριβώς για κάθε δωμάτιο για να μη συμπίπτουν κατά το δυνατόν οι επισκέπτες. Τα εντός δωματίων γεύματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν καθώς ο κόσμος θα αποφεύγει την επαφή.

Τα Μέτρα στα Ξενοδοχεία:

-Απολύμανση χώρων
-Προσδιορισμός εσωτερικών διαδρομών
-Γεύματα εντός δωματίου

Στα εστιατόρια των ξενοδοχείων τραπέζια θα υπάρχουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι. Το σερβίρισμα θα γίνεται επίσης με πολύ συγκεκριμένους τρόπους και οι μπουφέδες κατά πάσα βεβαιότητα δεν θα υφίστανται καθόλου φέτος σε πολλά resorts.

Εστιατόρια Ξενοδοχείων:

-Απαγόρευση μπουφέ
-Τραπεζοκαθίσματα μόνο σε εξωτερικό χώρο
-Αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών 2 μέτρα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου της Αθήνας.

Ο Μάρκος Λαμπίρης, Διευθυντής Ξενοδοχείου, είπε πως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και όλα τα μέτρα θα τηρηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι ξενοδόχοι αφοσιώνονται στην απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για να δεχθούν τους επισκέπτες με ασφάλεια.

Ο κλάδος που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας καλείται να δώσει την πιο δύσκολη μάχη των τελευταίων ετών, καθώς το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση