HomeHL-9Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού

Τι αναφέρει η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αιτήματα που αφορούν τους 60.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους ενόψει της θερινής περιόδου συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στο πλαίσιο
συνάντησης που είχαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με τη συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκου Κώτσογλου, που μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Νίκος Κοκολάκης πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Κοφινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης και η Σοφία Μακατουνάκη νομική σύμβουλος.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε η πρόταση που εκπονήθηκε για λογαριασμό των Σωματείων όλης της Κρήτης με στόχο την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κρήτης τη φετινή σεζόν. Στόχος είναι, όπως εξήγησαν, να επαναπροσληφθούν όσοι εργαζόταν πέρυσι με βάση τις προβλέψεις των συλλογικών συμβάσεων.

Ο κ. Αρναουτάκης στη διάρκεια της συζήτησης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τα αιτήματα των εργαζόμενων.

Τι αναφέρει η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη κο Σταύρο Αρναουτάκη τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κο Κώτσογλου Κυριάκο, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κο Βασίλη Λαμπρινό, τον Δήμαρχο Μαλεβυζίου κο Μποκέα Μενέλαο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Μαλεβυζίου κο Φασουλάκη Γρηγόρη.

Ενημερώσαμε δίνοντας έμφαση στη δεινή θέση που βρίσκονται οι συνάδελφοι μας και δει οι εποχικά εργαζόμενοι και την επιδείνωση της εάν δεν πάρει η Κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης .

Ενόψει της διαφαινόμενης διαφορετικής Τουριστικής Περιόδου του 2020 με πιθανή ακόμα και τη μη λειτουργία ή μερική λειτουργία ξενοδοχείων επιθυμούμε και προτείνουμε, αίτημα που βρίσκει σύμφωνους και τους κο Περιφερειάρχη , τον εντεταλμένο Σύμβουλο τουρισμού τους κκ. Δημάρχους και Αντιδημάρχους ότι όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία σαν εργαζόμενοι και όχι σαν άνεργοι.

Από την πλευρά τους οι συνομιλητές δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει στήριξη των ευάλωτων ομάδων καθώς και παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία στηρίζοντας τις θέσεις μας .

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι απαιτούμε:

Ασφάλεια, Αξιοπρέπεια ,Σεβασμό ,Αλληλεγγύη και ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία .Καλούμε όλες και όλους που πλήττονται από την πανδημία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου .

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αποτελούν τον στυλοβάτη του Τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας και ως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει σαν εργαζόμενους και όχι σαν ανέργους. ΑΠΕΤΟΥΜΕ να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις εργασίας των εποχικά εργαζομένων σύμφωνα με την διαδικασία επαναπρόσληψης και να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα στήριξης:

? Καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από του εργοδότες τους
? Κάλυψη της ασφαλιστικής δαπάνης
? Έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.
? Προστασία των θέσεων εργασίας
? Εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.
? Να μπουν στις ρυθμίσεις ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΆΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ
? Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων για όσους δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας τον χειμώνα του 2020.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στέκεται πλάι στους Ξενοδοχοϋπάλληλους και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και καλεί τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 20/5/20 και ώρα 10:30 στο ΕΚΗ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα παραπάνω αιτήματα και να προχωρήσει σε μέτρα στήριξής του κλάδου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση