HomeHL-TOPΑντιδράσεων συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς με κινητοποιήσεις για τον «Μεγάλο Αδελφό»

Αντιδράσεων συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς με κινητοποιήσεις για τον «Μεγάλο Αδελφό»

Κεραμέως: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω - Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στα σχολεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και ΕΛΜΕ Ηράκλειου ενώ ανάλογες αντιδράσεις καταγράφονται σε Ρέθυμνο και Χανιά και Ιεράπετρα.

daskaloi3

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έντονα καθώς όπως αναφέρουν αυτή η τροπολογία «μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία».

Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι δεν διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων μαθητών και των εκπαιδευτικών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται να διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται, σχολιάζονται και πιθανόν καταγράφονται».

daskaloi2

 

Μαζική και δυναμική η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες στις τάξεις

Tι αναφέρουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός», ΕΛΜΕ Ηράκλειου

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός», ΕΛΜΕ Ηράκλειου μαζί με τη συμπαράσταση και συμμετοχή της ομοσπονδίας γονέων, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών πραγματοποίησαν σήμερα μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που γυρίζει το Δημόσιο Σχολείο στα μνημονιακα χρόνια και στην απαράδεκτη τροπολογία με τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση βάζοντας στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό και επιχειρώντας να αλλοιώσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.

Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση. Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Θα ακυρώσουμε στην πράξη την τροπολογία της ντροπής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο».

 

daskaloi-4

Κεραμέως: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω – Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε

22666600_252863_208096_type13262

Δικαιωμένη για την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει σε ψήφιση της τροπολογίας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών οι οποίοι μένουν στο σπίτι δήλωσε από τη Βουλή η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαψεύδοντας σενάρια που την ήθελαν να υποχωρεί, σύμφωνα με τη real.gr.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε. Είπε ότι η διαδικασία είναι νόμιμη. Είπε ότι υπήρξε διαβούλευση και ότι ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Καμία έκπτωση στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος” είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Χαράς Κεφαλίδου.

Ακούγοντας τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να υποστηρίζει ότι η Αρχή “κάρφωσε” την Υπουργό για την απόφαση της και να την κατηγορεί για αιφνιδιαστική απόφαση η οποία συγκέντρωσε την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων αλλά και των κομμάτων η Υπουργός Παιδείας επέμεινε στο νόμιμο της διαδικασίας αλλά και στην υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για τους μαθητές οι οποίοι δεν μπορούν να είναι στην αίθουσα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για πρόσβαση αυτών των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Προχωράμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος” κατέληξε η Υπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=HLRDJ-yh8n4&feature=emb_logo

Διαφήμιση
Διαφήμιση