HomeHL-GreeceΓυμναστήρια: Αγωνία για την επαναλειτουργία τους

Γυμναστήρια: Αγωνία για την επαναλειτουργία τους

«Εάν συνεχιστεί η αναστολή θα υπάρξει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κατεβασμένα ρολά εξακολουθούν να παραμένουν τα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα, την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά σε σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Οι ιδιοκτήτες περιμένουν με αγωνία το πράσινο φως των ειδικών προκειμένου να επιστρέψουν στα πόστα τους, αφού όπως υποστηρίζουν η χρονική στιγμή του lockdown προκάλεσε μεγάλες οικονομικές απώλειες, καθώς τα γυμναστήρια τους μήνες της άνοιξης έβλεπαν… παραδοσιακά το πελατολόγιό τους να αυξάνεται.

Αυτό επιβεβαιώνει μιλώντας στο iefimerida.gr και ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου ο οποίος αναφέρει ότι η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στα γυμναστήρια ήταν κατά το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου και Μαϊού ενόψει του καλοκαιριού. «Είμαστε δύο μήνες σε αναστολή και το συγκεκριμένο τρίμηνο τα γυμναστήρια έκαναν πάντοτε σχεδόν το 40% του τζίρου τους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κλεοβούλου.

Συνολικά 42.000 εργαζόμενοι στα γυμναστήρια στον «αέρα»

Οπως εξηγεί, με την πλάτη στον τοίχο λόγω των συνθηκών βρίσκονται αυτή τη στιγμή «2.500 μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε όλη την επικράτεια». Την ίδια ώρα, 42.000 εργαζόμενοι (γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) είναι στον «αέρα», αφού όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου «εάν συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων θα υπάρξει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ πολλοί συνάδελφοι πιθανότατα να μην καταφέρουν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα». Σε αυτό σημαντικό βαθμό θα παίξουν και ενοίκια, αφού παρά τη μείωσή τους κατά 40% εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλά.

Μάλιστα ο «πονοκέφαλος» για τους επαγγελματίες του κλάδου γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε προ ημερών ανοικτό το ενδεχόμενο το «λουκέτο» στα γυμναστήρια θα διαρκέσει και τον Ιούνιο.

Τα μέτρα προστασίας στα γυμναστήρια

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στο υπουργείο Αθλητισμού, το οποίο εποπτεύει τα ιδιωτικά γυμναστήρια.

Οπως αναλύει το iefimerida.gr ο κ. Κλεοβούλου τα μέτρα τα οποία έχουν προταθεί από πλευρά των γυμναστηρίων είναι τα εξής:

Πρόσφατη απολύμανση με την μέθοδο της εκ νέφωσης

Ο αριθμός ατόμων εντός του γυμναστηρίου να καθορίζεται από τα τετραγωνικά του και πάντοτε με προκαθορισμένο ραντεβού

Χρήση οποιουδήποτε προστατευτικού εξοπλισμού προβλέπεται

Κλειστά αποδυτήρια για τα μέλη

Αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ γυμναζομένων και γυμναστών.

Τέλος, όσον αφορά τις συνδρομές ο γ.γ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων τονίζει ότι «οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων αναμένουν απόφαση της πολιτείας που να αφορά τις προπληρωθείσες υπηρεσίες», αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα μέλη πληρώνουν ετήσιες συνδρομές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση