HomeHL-TOPΛέκκας: Συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Κρήτη – Προσοχή στην ακτινοβολία

Λέκκας: Συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Κρήτη – Προσοχή στην ακτινοβολία

Τι αναφέρει στο cretapost ο γνωστός μετεωρολόγος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλοκαιριάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού σε όλη την Κρήτη με το νοτιά και την αφρικανική σκόνη να υποχωρούν.

«Ο καιρός θα είναι πολύ καλός. Θα έχει καλοκαιρία με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από σήμερα στρέφονται σε βόρειες και δυτικές διευθύνσεις με την ένταση να είναι 2-3 μποφόρ τοπικά, το μεσημέρι πρόσκαιρα στα 4 μποφόρ ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν», εξηγεί στο cretapost ο γνωστός μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας ο οποίος παράλληλα αναφέρει πως οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυξάνεται η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Η θερμοκρασία αυξάνεται τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, την Παρασκευή «επανέρχεται η θερμή εισβολή που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάσει τη θερμοκρασία. Οι ελάχιστες θα είναι κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου – ίσως και κατά τόπους υψηλότερα – και οι μέγιστες 35 με 36 βαθμούς».

Παράλληλα, η μεταφορά της σκόνης θα είναι «σε πιο ήπια μορφή από την Παρασκευή, σε ανεκτά δηλαδή όρια και δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι ευπαθείς ομάδες».

«Προσοχή στην ηλιακή ακτινοβολία»

Μία σημαντική επισήμανση έκανε στο cretapost ο γνωστός μεταωρολόγος, Μανώλης Λέκκας καθώς εφιστά την προσοχή σε όλους ως προς την ηλιακή ακτινοβολία.

«Οι θάλασσες αυτή τη περίοδο θα είναι πολύ καλές και ελκυστικές. Θα είναι ο τρόπος διεξόδου που θα λειτουργήσει καταλυτικά για μας παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία στη θάλασσα θα είναι στους 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο ήλιος βρίσκεται στην ίδια θέση όπως και την 1η Αυγούστου. Που σημαίνει ότι η ηλιακή ακτινοβολία θα είναι επικίνδυνη. Τον Αύγουστο έχουμε τη φιλοσοφία και προσέχουμε την ηλιακή ακτινοβολία. Τώρα όμως δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία και επισημαίνω ότι θα έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση