HomeHL-LifestyleΚερτ Κομπέιν: Στο σφυρί η θρυλική του κιθάρα από την εμφάνιση στο MTV

Κερτ Κομπέιν: Στο σφυρί η θρυλική του κιθάρα από την εμφάνιση στο MTV

Αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κιθάρα με την οποία ο Κερτ Κομπέιν έπαιξε στη φημισμένη συναυλία «MTV Unplugged in New York» των Nirvana οδεύει προς δημοπράτηση, με αρχική εκτίμηση το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η δημοπράτησή της κιθάρας του Κερτ Κομπέιν, ο οποίος και αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 1994, θα γίνει στο πλαίσιο της δημοπρασίας «Music Icons» του οίκου Julien’s Auctions (θα λάβει χώρα στο Μπέβερλι Χιλς και στον ιστότοπο του οίκου, στις 19 και 20 Ιουνίου).

Πριν τη δημοπρασία, η κιθάρα του Κερτ Κομπέιν θα εκτεθεί, από τις 15 έως τις 31 Μαΐου, στο Hard Rock Cafe, στο Piccadilly Circus του Λονδίνου και, στη συνέχεια, στον Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς από 15 έως 19 Ιουνίου.

Η διάσημη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν

Είναι μία Martin D-18E του 1959 και στη δημοπρασία συνοδεύεται από την αυθεντική σκληρή θήκη της την οποία ο Κερτ Κομπέιν είχε διακοσμήσει με ένα διαφημιστικό για το άλμπουμ του 1990 της μπάντας, το «Poison’s Idea».

«Αυτή η σημαντική κιθάρα δικαίως έχει κερδίσει τη θέση της στην ιστορία του ροκ εντ ρολ ως το όργανο που έπαιξε ένας από τους με τη μεγαλύτερη επίδραση μουσικούς της ροκ και μία από τις εμβληματικές φιγούρες του ροκ σε μία από τις σπουδαιότερες και πιο αξέχαστες συναυλίες όλων των εποχών» υπογράμμισε, σε ανακοίνωση, ο Darren Julien, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.

Τα αντικείμενα του Κερτ Κομπέιν που βγαίνουν στο σφυρί

Μαζί με την «Unplugged» κιθάρα θα δημοπρατηθούν και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τους Nirvana. Μεταξύ αυτών, μια σπασμένη (πάνω στη σκηνή) Fender Strat κιθάρα που ο Κερτ Κομπέιν χρησιμοποίησε στην τουρνέ «In Utero» το 1994, το ασημί λαμέ πουκάμισο που φορούσε στο κλιπ του τραγουδιού «Heart-Shaped Box» και δακτυλογραφημένη τη λίστα τραγουδιών στη συναυλία «MTV Unplugged in New York».

Το φθινόπωρο του 2019, σε δημοπρασία είχε βγει ζακέτα του Κερτ Κομπέιν, η οποία έφερε μάλιστα και λεκέ από την περίοδο που ο καλλιτέχνης τη φορούσε. Παλιότερα, φανατικός συλλέκτης «χτύπησε» πλαστικό πιάτο, καθώς σε αυτό φέρεται να πήρε το γεύμα του ο Κερτ Κομπέιν.

Βίντεο: Το διάσημο unplugged του Κερτ Κομπέιν

Το βίντεο αυτό στο οποίο ο Κερτ Κομπέιν παίζει ζωντανά για τα βραβεία του MTV από τη δεκαετία του ‘90, αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς στην ιστορία της μουσικής για εκείνη την περίοδο.

https://www.youtube.com/watch?v=fregObNcHC8&feature=emb_title

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση