HomeΕΛΛΑΔΑNovartis: Πόλεμος διαρροών ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Ξένης Δημητρίου

Novartis: Πόλεμος διαρροών ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Ξένης Δημητρίου

Κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάχη διαρροών μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ προκαλεί η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, στην προανακριτική της Naovartis για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αρχικά, κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι «καταρρίφθηκε πλήρως κατασκευασμένη επιχείρηση της ΝΔ να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία». Υποστήριζαν δε ότι η Ξένη Δημητρίου φέρεται να είπε στην επιτροπή: «Η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα(μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη».

Κατά τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, προφανής στόχος της ΝΔ «ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής».

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός. Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές πιέσεις, αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για offshore τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.

Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη

Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.

Η κ. Ράικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της

Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος.

Κύκλοι ΝΔ: Η απελπισία γεννά φαντάσματα

Κύκλοι της πλειοψηφίας της προανακριτικής για τη Novartis, σχολίαζαν τις αιτιάσεις των κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:«Η απελπισία γεννά φαντάσματα. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως ο κύριος Βαξεβάνης και η παρέα του βλέπουν – ως συνήθως – νέους υπόπτους και off shore».

Σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς κύκλους της ΝΔ, η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει «άλλα πράγματα από αυτά που πραγματικά η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου είπε «ξεχνώντας» πως σήμερα η ίδια εκ νέου επιβεβαίωσε ότι ο κ. Αγγελής της είχε πει ότι πίσω από την στοχοποίησή του ήταν ο Παπαγγελόπουλος και όταν μιλούσαν για «Ρασπούτιν» και μεθοδεύσεις όλοι ήξεραν ότι αναφέρεται σε Παπαγγελόπουλο».

Επιπλέον οι κύκλοι της ΝΔ υπογράμμιζαν ότι «ταυτόχρονα η κυρία Δημητρίου πήρε αποστάσεις και από την αντιθεσμική συνάντηση Παπαγγελόπουλου- Παππά και Μιωνή στο Μαξίμου».

«Μετά την κατάθεσή της είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ Αγγελής όχι όψιμα αλλά την στιγμή της παραίτησής του ενημέρωσε την καθ ύλην αρμόδια εισαγγελέα του ΑΠ για το ρόλο του αναπληρωτή υπουργού. Ολοι λοιπόν ήξεραν όταν έγραφε ο κ. Αγγελής «Ρασπούτιν» σε ποιον αναφερόταν. Δυστυχώς όμως οι καταγγελίες του αντί να ελεγχθούν άμεσα, έπρεπε να περάσουν 6 μήνες και ένα δημοσίευμα στο τύπο για να διατάξει η εισαγγελέας την διερεύνηση τους. Ερωτηματικό αποτελεί γιατί η κα εισαγγελέας όταν εξετάσθηκε από τους αντιεισαγγελείς του ΑΠ κ Σοφουλάκη και Ζαχαρή στην ερώτηση περί «Ρασπούτιν» δήλωσε άγνοια και γιατί δεν απάντησε αυτό που αποκάλυψε στην επιτροπή μας: ότι ο «Ρασπούτιν» είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Για να καταλήξουν οι κύκλοι της ΝΔ: «Οσο κάποιοι φίλοι του κ Αρτεμίου διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα και ανακαλύπτουν δήθεν off shore με βουλευτές – κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε – δεν μπορούν να ξεπεράσουν την αποκάλυψη ότι μετά την παραίτηση Αγγελή, όλοι στον Άρειο Πάγο και στην Κυβέρνηση ήξεραν ότι ο «Ρασπούτιν» είναι ο Παπαγγελόπουλος και δεν έκαναν τίποτα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση