HomeΣΠΟΡΙταλία: Σε καραντίνα οι ομάδες ενόψει της επανέναρξης στο πρωτάθλημα

Ιταλία: Σε καραντίνα οι ομάδες ενόψει της επανέναρξης στο πρωτάθλημα

Περιοριστικά μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού αίρονται σταδιακά στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και ήδη η Αγγλία και η Ιταλία αναμένεται να… ακολουθήσουν την Γερμανία, όπου η επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση έχει προγραμματισθεί για το προσεχές Σάββατο 16 Μαΐου.

Στην γειτονική χώρα, οι ομάδες της Serie A έχουν αρχίσει ατομικές προπονήσεις και από τα μέσα Μαΐου αναμένεται η έναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Η ιταλική τεχνική και επιστημονική επιτροπή έχει καταρτίσει το σχετικό πρωτόκολλο, στο οποίο προβλέπονται όλες οι προϋποθέσεις και τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επανέναρξης του καμπιονάτο.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι παίκτες και τα επιτελεία κάθε συλλόγου θα πρέπει να τεθούν σε απόλυτη απομόνωση, μαζί, για δεκαπέντε ημέρες, μόλις επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις. Με το πέρας αυτών των δύο εβδομάδων, θα αξιολογηθεί και η πιθανότητα επανέναρξης της Serie A. Αξιζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθούν κρούσματα του κορονοϊού, η καραντίνα θα συνεχισθεί για ολόκληρη την ομάδα και όχι μόνο για όσους έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση